Joulupöydästä jää useimmiten yli kinkkua tai kalkkunaa. Sitä lisäillään sitten seuraavan viikon ajan melkein joka ruokaan. Tässä mainio helppotekoinen piiras johon saat helposti katoamaan osan kinkusta. Sopivan ruokaisa piiras käy hyvin raikkaan salaatin kanssa vaikka lonaaksi.
Kinkku -tai kalkkunapiiras
1 iso lehtitaikinalevy
noin 200g kinkkua tai kalkkunaa
200g fetajuustoa
3 rkl pestoa
100g kirsikkatomaatteja
pieni nippu ruohosipulia
muna voiteluun ja koristeeksi siemeniä(pinjansiemeniä, kurpitsansiemeniä yms.)
Kauli sulanut lehtitaikina pellin kokoiseksi levyksi. Pilko kinkku pieniksi kuutioiksi tai suikaleiksi. Valuta ja kuutioi feta. Silppua ruohosipuli. Levitä täytteet keskelle levyä niin että saat lopuksi käännettyä kummatkin taikinalevyn reunat piiraan päälle. Käytä apuna leivinpaperia. Kumoa piiras niin että taitetut reunat jäävät alle. Voitele munalla ja ripottele pinnalle siemeniä. Paista 200 asteessa keskimmällä tasolla noin 35-40 minuuttia.
Käytä leivinpaperia apuna taikinareunojen taitteluun.
Kommentit