527942.jpg

Mariannesuklaa-kermaunelmakakku (18cm vuokaan)

Pohja:

125g voita tai margariinia

1 1/4 dl sokeria

2 munaa

1 dl kermaa

1 mariannesuklaalevy

1 rkl tummaa kaakaojauhetta

1 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl maizena maissitärkkelystä

1 tl leivinjauhetta

Täyte:

1/2 taloussuklaalevy

2 dl kuohukermaa

1/2 dl mariannemurskaa

Kuorrute:

2 1/2 dl kuohukermaa (esim flora vispi)

1/2-1 dl mariannemurskaa

mariannerakeita koristeluun

 

Kaada kerma pieneen kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Ota pois liedeltä ja sulata 1/2 mariannesuklaalevyä paloina kermaan. Lisää kaakaojauhe suklaa-kermaseokseen. Jätä jäähtymään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää suklaakerma nopeasti vatkaten. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää seokseen varovasti vatkaten. Rouhi loppu suklaalevystä ja lisää rouhe taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja kevyesti jauhotettuun 18 cm halkaisijaltaan olevaan kakkuvuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa 50 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä muutama minuutti ja irrota vuoka varovasti. Jäähdytä kunnolla.

Leikkaa kakku kahdeksi tai kolmeksi kerrokseksi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä sula suklaa ja kermavaahto. Kostuta alinta pohjaa kevyesti halutessasi tilkalla maitoa. Levitä suklaakermavaahtoa pohjan päälle, ripottele reippaasti mariannemurskaa suklaavaahdon pinnalle. Nosta toinen pohja päälle. Kostuta päällimmäistä pohjaa hieman maidolla. Levitä loput suklaakermasta kakun päälle tasaiseksi kerrokseksi.

Kaada pursotukseen tuleva kerma kulhoon ja lisää mariannemurska. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi ja pursota reunoille haluamallasi tavalla. Tee ruusukkeita loppukermasta kakun reunan ympäri ja laita mariannerae jokaisen ruusukkeen keskelle. Laita kylmään odottamaan tarjoilua. Kakku on mielestäni parhaimmillaan jääkaappikylmänä.