Joulukuussa tein ystäväni tyttären, Saran, syntymäpäiville autokakun. Tytön ainoa toive oli että kakku olisi mansikkakakku, joten sitä siis täytteeksi. Pursotukset tein vispikermasta johon sekoitin maitorahkaa. Maitorahka tekee pursotuksesta hieman jämäkämmän ja makukin on raikas.
Olen aikaisemmin tehnyt tämän autokakun kääretorttupohjista.
Sekin kyllä onnistui ihan hyvin, mutta aika monimutkaista ja aikaa vievää hommaa. Mittasuhteet alkavat helposti heittää, kun ei ole valmista mallia mistä muotoilla. Marsipaanilla kuorrutettuna autokakusta tulee upea, mutta se vaatii paljon myös kärsivällisyyttä ja pientä näpräilyä.
Pursotettu kakku valmistuu käden käänteessä eikä vaadi ihmeempiä näpertelyjä.
Valmis autonmuotoinen kakkuvuoka on kyllä erittäin kätevä ja helpottaa ja nopeuttaa kakun valmistusta huomattavasti. Jokainen onnistuu tällä aika varmasti saamaan kakusta hienon autokakun.
Kommentit