Tässä hauska idea tehdä välipalaleipiä. Tein nämä isoihin paahtoleipä viipaleisiin,  mutta näistä saa myös hauskoja pikkupurtavia jos leikkaa ison leipäviipaleen neljään osaan ja tekee pieniä munapaahtiksia. Leikkurina voi käyttää melkein mitä tahansa yksinkertaisen  mallista muottia: tähteä, perhosta,ympyrää...kuvassa kukka, kissa ja tähti. Kuvioiden ja etenkin kukan keskelle sopii hyvin kirsikkatomaatin viipale, mutta natiaiset ehtivät popsia kaikki tomaatit napaansa sillä aikaa  kun hääräsin leipien kimpussa...

1932700.jpg

Kananmunapaahtikset

Isoja vehnäpaahtoleipäviipaleita

voita leipien voiteluun

kananmunia,1 muna kahta leipää kohti

Suolaa

grillimaustetta

pippuria

pekoni- tai kinkkukuutioita

Juustoraastetta

Kirsikkatomaatteja

Kuumenna uuni 175 asteiseksi. Voitele leipäviipaleet kummaltakin  puolelta huolellisesti. Ota leikkurilla leipäviipaleista kuvio irti. Riko munat kulhoon, vatkaa rakenne rikki. Mausta suolalla, pippurilla & grillimausteella. Laita reijitetyt leipäviipaleet tiiviisti leivinpaperille pellille, taputtele leipiä kevyesti että leivän koko pinta on leivinpaperia vasten. Laita toiselle pellille kuviot.

Jaa kevyesti vatkattu muna leipien koloihin. Ei haittaa jos muna valuu leivän alta hieman ulos, kunhan kolon pohja on peittynyt munalla. Ripottele keskelle pekoni- tai kinkkukuutioita ja kirsikkatomaatin viipaleita. Ripottele kuvioiden päälle juustoraastetta  ja pekoni- tai kinkkukuutioita sekä kirsikkatomaatin viipaleet. Paista isoja leipiä noin 10-15 minuuttia kunnes muna on hyytynyt ja leivät saaneet kauniin värin. Paista kuvioita noin 8-10 minuuttia kunnes leipä on saanut kauniin värin.

Tarjoile sellaisenaan tai salaatin kanssa. Leivät ovat hyviä myös jäähtyneenä.