Pipari -luumurahkakakku voisi olla vaihteluksi kiva jälkkäri joulupöydässä. Vietämme joulua vanhempieni luona, joten teen tällaisen kakun viemisiksi kahvipöytään. =)
Pipari -luumurahkakakku 18 cm vuokaan
pohja: n 25-30 piparkakkua
50g margariinia
2-3 rkl luumumarmelaadia
Täyte:
21/2 dl flora vanillaa tai flora vispiä
500g maitorahkaa (käytin Valion vähärasvaista maitorahkaa 0,3%)
1-1 1/2 dl luumuhilloa/marmelaadia
1 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
1/2 tl kanelia
5 liivatelehteä
1/2 dl glögiä (käytin marlin valmisglögiä)
1/2 sitruunan raastettu kuori ( voi jättää pois jos haluaa)
5-7 piparkakkua
Koristeluun:
noin 1 dl kuohukermaa
marsipaanikoristeita
tomusokeria
Laita liivatteet likoomaan kylmään veteen. Murskaa piparit hienoksi. Lisää sulatettu rasva. Taputtele seos tasaisesti leivinpaperilla vuoratun 18 cm vuoan pohjaan. Levitä ohkainen kerros luumumarmelaadia keksimurujen päälle. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää maitorahka, luumuhillo, sokeri, vaniljasokeri, kaneli ja sitruunan kuoriraaste. Sekoita tasaiseksi. Kuumenna glögi kiehuvan kuumaksi. Sulata liivatteet glögiin. Kaada glögi ohkaisena nauhana rahkaseoksen joukkoon, kokoajan sekoittaen Murskaa käsin joukkoon piparit ja sekoita. Kaada täyte piparipohjan päälle. Peitä foliolla ja nosta kylmään vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli.
Vaahdota kuohukerma. Levitä noin 1/3 vaahdosta kakun päälle tasaisesti, pursota loput reunojen ympäri. Koristele marsipaanikoristeilla ja ripottele pinnalle tomusokeria.
Söin kakkua vielä tänään, tein kakun toissapäivänä. Oli edelleen hyvää. Säilyy siis ainakin 2 päivää. =)
Kommentit