Riisifrutin tyyppinen välipala.

43176.jpg

Ainekset n 4 annosta:

1 dl puuroriisiä

1 dl vettä

5 dl maitoa

1/2 dl sokeria

1/4 tl suolaa

2 tl vaniljasokeria

2 dl kuohukermaa

melonia, hunajamelonia, viinirypäleitä, mansikoita, puolukoita

Kuumenna vesi pinnoitetussa kattilassa. Lisää riisi kiehuvaan veteen ja anna kiehua kunnes vesi on imeytynyt riisiin, lisää maito ja anna hautoa hiljalleen kannen alla n 25-30 minuuttia, sekoita välillä. Nosta kattila liedeltä, mausta puuro suolalla ja sokerilla. Jäähdytä puuro kylmäksi asettamalla kattila kylmään veteen.

Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi, mausta vaniljasokerilla ja lisää puuroon. Kuori ja pilko hedelmät, asettele vaniljariisin päälle. Pyöritä jäiset puolukat tomusokerissa ja koristele annokset puolukoilla. Tarjoile kinuskikastikkeen kanssa.