Yritän laittaa tänne nyt muutaman ohjeen. Ainakin reseptit saan postattua mutta kuvien lataaminen näyttää olevan hieman hankalaa hitaan nettiyhteyden takia. Lisäilen niitä kuvia mahdollisimman pian. En ole juurikaan harmikseni päässyt muiden herkullisia ja ihania blogeja lukemaan, mutta yritän ehtiä välillä vierailulle.  =O)

Voitin yllätyksekseni viimesyksynä Aidan ja Anden blogiarvonnassa pienen leivontapaketin joka sisälsi mm. Meiran mylly chilisuklaa maustetta Meira_chilisuklaa_maustemylly_150dpi.jpg, mylly kanelisokeria sekä leivontasuklaata. Paketti on odotellut tuolla kaapissa käyttöä. Muistin lukeneeni joskus erään kahvikakkuohjeen johon käytettiin chilisuklaata ja niinpä muffinihimon iskiessä kokeilin lisätä sitä näihin suklaamuffineihin. Chilisuklaa mauste antaa jännän vivahteen muffinille. Yllätyksekseni jopa meidän lapsetkin pitivät näistä muffineista vaikka muuten eivät niin kauheasti chilistä välitä. Chilin maku ei ole muffineissa liian vahva, eikä se polta suuta, mielestäni se maistuu juuri sopivasti ilman että se peittää suklaan ihanaa makua. Käsittääkseni on olemassa myös ihan suklaalevy joka on maustettu chilillä, mutta siihen en ole itse ainakaan vielä törmännyt kaupoissa.

Ainiin ja löysin muuten HongKongista (kauppaketju) sydämen mallisia muffinisilikonivuokia joihin olen siis nämä muffinit tehnyt. Vuoat eivät tunnu mielestäni ehkä ihan yhtä laadukkailta kuin aikaisemmin käyttämäni Bake&Partyn tai Tupperin silikonivuoat, muffinit tarttuivat hieman vuokiin kiinni mutta kyllä tälläkin saa kivan näköisiä muffineita kokatuksi. Muffinit irtosivat paremmin kun olivat ensin kunnolla jäähtyneet.

1244489.jpg

Chilisuklaamuffinit (noin 12kpl  reilun kokoisia muffineita)

3 munaa

2 dl sokeria (tai fariinisokeria)

2 3 /4 dl vehnäjauhoja

2 rkl kaakaojauhetta (tavallista tai sokeroimatonta, tavallisella suklaan maku jää miedommaksi)

1 tl leivinjauhetta

2-3 rkl Mylly chilisuklaa maustetta

100g tummaa suklaata

75g sulatettua margariinia

1 dl vahvaa kahvia

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhoihin kaakaojauhe ja leivinjauhe. Sulata margariini (älä keitä). Pilko suklaa pieneksi veitsellä. Lisää vaahdon joukkoon sihdaten jauhot sekä chilisuklaa, suklaarouhe, rasva ja kahvi ja kääntele isolla kauhalla (tai kädellä)sekaisin. Älä vatkaa ettei ilma karkaa vaahdosta. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista kiertoilmauunissa 175 asteessa noin 20 minuuttia. Tavallisessa uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Huom! jos muffinit ovat suuria, paista hieman pidempään.

Kun muffinit ovat jäähtyneet. Taita pala leivinpaperia, laita se osittain muffinin päälle ja sihtaa sokeroimatonta kaakaojauhetta koristeeksi.