Pakkasessa on vielä monta pakettia joulutorttutaikinalevyjä. Tänään teki mieli jotain helppoa, nopeeta, suolaista ja hyvää. Laatikon pohjalla lojui piparinpuolikkaita ja jääkaapista löytyi aurajuustoa. Rakastan niiden makuyhdistelmää, joten jemmasin niitä näiden piiraiden sisään. Tuli herkullisia. Aurajuusto kieretankoja muistelen hämärästi nähneeni jossain  ruokalehdessä tai blogissa, ja osasta taikinalevyistä tein sitten tällaisia. Näitä kumpaakin tehdään varmasti toistekkin. Hyvää, helppoa ja nopeeta. =)

316915.jpg

Aurajuusto -piparitaskut

torttuatikinalevyjä

paiparkakkuja

aurajuustoa

muna voiteluun

Sulata taikinalevyt. Leikkaa kahteen osaan neliöiksi. Voitele neliöiden reunat munalla. Laita piparkakun puolikas ja reilusti aurajuustoa päälle ja käännä reunat yhteen kolmioksi. Painele reunat haarukalla kiinni, pistele haarukalla muutama reikä kanteen ja voitele munalla. Paista 225 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia kunnes piiraat ovat kauniin ruskeita.

 

316920.jpg

Aurajuusto kierretangot:

torttutaikinalevyjä (yhdestä levystä tulee 3 kpl kierretankoja)

aurajuustoa muruina

muna voiteluun

 

Voitele sulaneet taikinalevyt munalla kevyesti. Levitä aurajuustomurut levyjen päälle. Leikkaa levyt pituussuunnassa kolmeksi suikaleeksi. Kierrä suikaleet yksitellen tiiviisti kierteelle. Varmista että päät on kierretty kunnolla.  Nosta leivinpaperille ja voitele pinta munalla. Paista 225 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia kunnes ovat kauniin ruskeita.