Tämä keitto on isäni oma resepti. Se kuuluisa "laihduttajien kaalikeitto" alkoi kuulemma parin päivän jälkeen maistua puulta. Tämä keitto on erittäin maukas keitto. Olennaisimmat ainekset ovat kaali, punajuuri ja maustekurkku. Muita aineksia voi sitten vaihdella oman mieltymysten mukaan. Sekaan voi myös lisätä esim. muutaman perunan, kinkkusuikaleita tai nakkeja jos haluaa keitosta tuhdimman. Ainoa lihottava aines koko keitossa on oliivit, ne voi jättää pois jos haluaa, mutta omasta mielestäni ne antavat hyvän säväyksen keittoon. Tätä kannattaa ehdottomasti kokeilla sillä tämä on hyvää!! :O)

132250.jpg

Iskän laihdutuskeitto (noin 3 l. valmista keittoa)

n. 750g varhaiskaalia

1 pieni sipuli

1 purjo

2 valkosipulinkynttä

4-5 kpl porkkanaa

noin 2 l. vettä

1 1/2 - 2 kasvisliemikuutiota

10-15 mustapippuria

10-15 valkopippuria

n 10-15 punajuuriviipaletta (säilöttyä)

n. 10-15 maustekurkkuviipaletta (säilöttyä)

n 10 - 15 kpl oliiveja (vihreitä)

itse lisäsin vielä pienen nipun ruohosipulia ja 1/2 rkl tuoretta meiramia

Laita kattilaan noin puolet vedestä. Lisää kasvisliemikuutio ja pippurit. Pilko kaali suikaleiksi. Kuori ja pilko sipuli. Halkaise ja huuhdo purjo huolellisesti, leikkaa viipaleiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Lisää kaikki sipulit keittoon. Anna kiehua noin 10 minuuttia. Kuori ja pilko porkkanat, lisää keittoon. Anna keiton kiehua hiljalleen kunnes kaali ja sipulit on kypsiä, noin 30 min. Lisää punajuuri ja maustekurkkuviipaleet sekä oliivit. Mausta vielä tuoreilla meiraminlehdillä. Tarjoile esim ryvita näkkärin tai tuoreen leivän kanssa.

Vinkki! Sekoita kuumaan keittolautaselliseen noin 1 rkl kevyt tuorejuustoa. Sekoita kunnes juusto on sulanut. Namia. =)

Tähän keittoon kannatta myös kokeilla selleriä tai varsiselleriä jos haluaa hieman vaihtelua makuun. Isäni lisää vielä keittoon hieman ketsuppia, mä jätin sen pois. =)