Juhlapäivinä ei ruoan aineksissa säästellä. Smetanapossu saa maukkaan makunsa juuri smetanasta ja rosmariini antaa hienostuneen maun kastikkeelle. Herkullisen makuisen ja värisen punajuuri-perunalaatikon ohjeen sain VILIJAANA:lta. Kiitos siitä, aivan ihanaa! =)

64557.jpg

Smetanapossu 4:lle

n 600g porsaan sisäfilettä (marinoitua tai maustamatonta)

1 sipuli

1 rkl makeaa sinappia

1/2.1 rkl soijaa

1 prk smetanaa

1/2 prk ruokakermaa

1/2 tl rosèpippuria

rosmariinia (tuoretta tai kuivattua)

mustapippuria myllystä

Ota liha lämpiämään noin tuntia ennen paistamista. Leikkaa liha n 1-1 1/2 cm paksuiksi viipaleiksi. Paista lihat voissa pannulla kauniin ruskeaksi kummltakin puolelta noin 3 min. Ota lihat sivuun ja kääri folioon vetäytymään. Silputa sipuli ja kuulota kevyesti voissa. Lisää ruokakerma, smetana, sinappi, soija, rosèpippuri ja mustapippuri. Lisää lihapalat kastikkeeseen ja mausta rosmariinilla.

 

Punajuuri-perunalaatikko:

1 pss peruna-sipulisekoitusta (500g)

1 rasia punajuurisalaattia (500g)

2 dl ruokakermaa

mustapippuria

1/2 tl suolaa

1/2-1 dl sinihomejuuston muruja

1 dl emmental juustoraastetta

Sekoita punajuurisalaatti ja peruna-sipulisekoitus sekaisin. Lisää puolet homejuusto muruista mukaan, sekoita. Voitele kevyesti uunivuoka ja kaada seos vuokaan. Mausta kerma pippurilla ja suolalla. Kaada punajuuriperunasekoituksen päälle. ripottele loput homejuustomuruista ja juustoraaste pinnalle ja paista 200 asteisessa uunissan 40 minuuttia.

Tarjoile smetanapossun ja punajuuri-perunoiden kanssa raikasta salaattia. (esim kurkkua, ananasta, jäävuorisalaattia omenaa)