Isäni keitteli meille äitienpäivänä tätä herkullista kookoskerman kanssa tarjottavaa bataatti-inkiväärisosekeittoa. Samettinen maku vei kyllä kielen mennessään. Helteisenä kesäpäivänä raskas ruoka ei juuri uppoa, joten tämä olikin juuri sopiva ruoka tänään. Hyvää oli, kiitos iskä ohjeesta! Esikoinenkin totesi että ihanaa, mun lempikeittoani! ;) Suosittelen, tätä kannattaa kokeilla!

641371.jpg

Bataatti -inkiväärisosekeitto 5:lle

noin 1 kg bataattia

1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna

4 valkosipulin kynttä

1 kokonainen purjo

1 liemikuutio (laitoin kanaliemikuution)

noin 1 l vettä

3 rkl maizzeenatärkkelystä + 1/2 dl kylmää vettä suurustamiseen

( Alkuperäisestä ohjeesta poiketen laitoin vielä 2 kpl maa-artisokkaa ja pari kierrosta chili explosion maustesekoitusta)

1 prk kookoskermaa

Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää liemikuutio. Halkaise purjo kahtia ja huhtele se huolellisesti juoksevan veden alla. Pilko purjo paloiksi ja laita kattilaan. Kuori ja pilko bataatit ja maa-artisokat. Laita kattilaan kiehumaan. Kuori ja pilko valkosipulin kynnet paloiksi. Lisää keittoon ja mausta parilla kierroksella chili explosion maustetta (voi jättää pois) Anna keiton kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä ja kypsiä. Nosta kattila liedeltä ja soseuta se tehosekoittajalla hienoksi. Nosta keitto takaisin liedelle. Sekoita maizzeena kylmään vesitilkkaan huolellisesti ja suurusta sillä keitto. Anna kiehua vielä 3 minuuttia, koko ajan pohjasta asti sekoittaen. Tarjoile sosekeitto kookoskerman kanssa. Kyytipojaksi sopii muuten kivasti esim pieni pyöreä seesamnäkkileipä.

Ohjeen alkuperä ei ole tiedossa.