Nopea, hyvä ja helppo ruoka. Kanttarellikastike valmistuu perunoita keitellessä ja porsaan sisäfile paistuu parissa minuutissa meheviksi pihveiksi.
Kanttarellikastike:
noin 1 l tuoreita kanttarelleja
1 sipuli
2 rkl voita
oman maun mukaan suolaa
oman maun mukaan pippuria (esim valko- ja mustapippuria)
2 dl ruokakermaa
2 dl vettä
(1 rkl soijaa jos et käytä liemikuutiota)
1/2 liemikuutio
Pudista sienet, pilko pienemmäksi. Kuori ja pilko sipuli pieneksi. Paahda sieniä kuivalla pannulla kunnes vesi on haihtunut. Lisää voi ja sipulisilppu ja ruskista kevyesti. Lisää kerma, vesi, mausteet, soija (1/2 liemikuutio) ja anna porista vielä hetken.
Porsaan sisäfile:
Leikkaa noin 1 1/2 cm paksuiksi viipaleiksi. Lado viipaleet kuumalle paanulle ja ruskista huoneenlämpöiset lihat nopeasti tilkassa öljyä kummaltakin puolelta ruskeiksi. Älä ylipaista lihoja ettei ne kuivu. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile keitettyjen perunoiden, kanttarellikastikkeen ja salaatin tai vaikkapa porkkana -omena raasteen kanssa.
4 isoa porkkanaa
2 omenaa
1 dl omenatuoremehua
1 tl sitruunamehua
1 rkl sokeria
Kuori ja raasta porkkanat ja omenat pieneksi. Sekoita kulhossa sekaisin. Lisää omenamehuun sitruunamehua ja sokeri. Kaada raasteen päälle.
Kommentit