Tämä kakku meni 6 v täyttävälle pojalle jonka suosikkihahmo on hämis. Netistä löytyy hyviä kuvia jos ei kotoa löydy sopivaa. Kuva olikin helpompi tehdä kuin olin kuvitellut. Kuvan voi tehdä silläaikaa kun kakkupohja paistuu uunissa ja jäähtyy.  Kuorrute on sokerimassaa, jonka maustoin piparminttuöljyllä. Reunat kermavaahtoa ja kakun täytteenä on sankarin omasta toiveesta banaania, mansikkaa ja kermavaahtoa. Onnea vielä kerran SIMEON!!! :)

Spiderman kakku (noin 12:lle)

Pohja:

6 munaa

yhtä paljon sokeria

yhtä paljon vehnäjauhoja

Täyte:

2 dl vispikermaa

mansikoita

3 banaania

Kostutukseen 3 dl maitoa

Kuorrute sokerimassaa, 3 dl vispikermaa

Kuorrutuksen alle hieman mansikkahilloa.

Voitele ja jauhota 26 cm kakkuvuoka. Riko munat kuppiin. Mittaa saman verran sokeria ja saman verran vehnäjauhoja. Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi. Sihtaa joukkoon vehnäjauhot ja kääntele sekaisin kädellä tai isolla kauhalla. Älä vatkaa. Kaada taikina jauhotettuun vuokaan. Paista noin 30 min 175 asteisessa uunissa alimmalla tasolla. KOkeile kypsyys tikulla. Anna jäähtyä muutama minuutti. Kumoa ja poista vuoka. Anna jäähtyä kokonaan.

Leikkaa kakku kolmeen osaan. Täytä kakku kermavaahdolla, banaani- ja mansikkaviipaleilla. Kostuta maidolla. Tasoita kakun reunat kermavaahdolla.

Levitä mansikkahilloa hyvin ohuelti kannen pintaan, poista marjat. Hillo estää kosteuden imeytymistä kuorrutteeseen. Nosta sokerikuorrutelevy päälle. Pursota kermat kakun ympärille.

Kuvan tein näin:

Etsi sopiva kuva netistä. Suurenna kuva tai näytön zuumaustaso niin että kuva on sopivan kokoinen kakkuun nähden. ->Laita käyttämäsi kakkuvuoka paperille ja piirrä reunojen ääriviivat. Laita paperi näyttöä vasten ja piirrä läpi haluamasi hahmon ääriviivat. Huom! älä paina kynällä ettei näytön pinta vaurioidu.

 

Leikkaa kuva kakkuvuoan ääriviivoja myöten. Pehmennä kuorrutemassaa vaivaten. MAusta halutessasi haluamallasi maulla. Käytin piparminttuöljyä (noin 10 tippaa).Värjää marsipaani tai sokerimassa haluamallasi elintarvikevärillä. Valitse väri kuvan mukaan. Tässä värjäsin pohjan siniseksi.

Kauli sininen massa noin 3 mm paksuksi levyksi. Käytä alla tomusokeria ettei massa tartu alustaan kiinni. Paina kakkuvuoka levyyn ja leikkaa pohja kakkuvuoan kokoiseksi levyksi.

Leikkaa piirtämäsi hahmo ääriviivoja pitkin irti paperista. Värjää kuorrutetta haluamallasi värillä. Tässä punainen.  Kauli punainen massa ohkaiseksi noin 2 mm paksuksi levyksi. Käytä alla tomusokeria ettei kuorrute tartu alustaan. Laita leikattu paperihahmo kuorrutelevylle ja leikkaa irti hahmon ääriviivat punaisesta massasta. Laita hamo sinisen pohjalevyn päälle.

 

Laita paperihahmo taas kuorrutteen päälle ja piirrä tikulla hahmolle yksityiskohdat niin että ne jäljentyvät kuorrutteen pintaan kevyesti. Voit vahvistaa viivoja myöhemmin halutessasi.

Voit leikata yksityiskohtia eri värisestä kuorrutteesta jolloin ne tulevat enemmän esiin kakkukuvasta. Tässä käytin mustaa ja valkoista kuorrutetta hämiksen silmiin.

Lopuksi maalaa elintarvikeväreillä lisää yksityiskohtia. Koska en saanut värjättyä marsipaania tarpeeksi kirkkaan väriseksi, joten korostin punaista ja sinistä väriä veteen laimennetulla elintarvikevärillä. Samalla pinta sai kauniin kiillon. Verkkokuvio on helppo maalata viimeiseksi valmiiden urien avulla eikä musta väri karkaa tai leviä ikävästi.

 Sokerimassa kovettuu kuivuessaan hieman ja murtuu helposti, joten käsittele varoen. Marsipaanikuva  kestää hieman enemmän liikuttelua.