Omena sopii loistavasti myös pannariin. Käytä kirpakoita omenoita paistoksiin ja piirakoihin, omenan maku tulee paremmin esiin. Pannari on hauska paistaa muffinivuoassa sopiviksi annospaloiksi.

1897272.jpg

Omena-kinuskipannari muffinipellillä 12 annosta

3-4 kirpakkaa omenaa

2 munaa

1/2 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

5 dl maitoa

1/2 tl kanelia

1/2 tl vaniljasokeria

mantelilastuja

Kinuskikastiketta

Sitruuamehua

Riko munat kulhoon, lisää sokeri, kaneli ja  noin puolet maidosta. Lisää jauhot ja vatkaa taikina tasaiseksi.  Lisää loput maidosta. Anna taikinan levätä puoli tuntia.

Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat viipaeiksi ja leikkaa viipaleet vielä neljään osaan. Kastele omenaviipaleet sitruunamehussa ettei ne  tummene. Voitele  muffinipelti huolellisesti. Lado sitruunamehussa kastetut omenaviipaleet muffinivuokiin. Jaa taikina tasaisesti vuokiin. Valuta hieman kinuskikastiketta pannukakkujen pinnalle. Ripottele mantelilastuja pintaan. Paista 175 asteisessa uunissa noin 25minuuttia. Tarjoile pannukakut hieman jäähtyneinä kinuskikastikkeen kanssa.

Vinkki! Ripottele hieman puolukoita omenalohkojen joukkoon.