Suklaasta  saa tehtyä kivat annoskupit jälkiruokiin. Täytä kupit moussella, jäätelöllä, marjoilla jne. Tarvitset vain suklaata, pakastepussin ja juomalasin.

Kokeile suklaakuppeja tummasta-, maito- tai valkoisestasuklaasta, tai yhdistele suklaita ja tee raidallinen kuppi.

Yhteen keskikokoiseen kuppiin menee noin 25g suklaata.

 

Raasta 2/3 suklaasta kulhoon ja sulata mikrossa tai vesihauteessa sulaksi. Älä kuumenna liian kuumaksi, vain sen verran että suklaa sulaa. Raasta loput suklaasta sulan suklaan joukkoon ja sekoita kunnes suklaaraaste on sulanut ja suklaa on tasaista. 

465998.jpg

 Levitä suklaata tasaisesti ympyrän muotoon pakastepussin päälle. Ympyrän halkaisija noin 15 cm.

466020.jpg

Nosta suklaalevy väärinpäin käännetyn juomalasin päälle. Nosta pakkaseen 15 minuutiksi kovettumaan.

Voit jäähdyttää juomalasin etukäteen pakastimessa, jolloin suklaa kovettuu nopeammin kun lasi on valmiiksi kylmä.

466023.jpg

Irrota lasi ja pakastepussi varovasti. Suklaakuppi on valmis.