Valkosuklaarahka on taivaallista ja ihanan makeaa. Vastapainoksi sopii omasta mielestäni loistavasti hieman kirpakat marjat. Lopputulos on syntisen hyvää. Korkean lasin pohjalla on keksinpaloja jotka voi halutessaan maustaa tilkalla liköriä, suklaakastiketta, juoksevaa hunajaa tai vaahterasiirappia.

742177.jpg

Valkosuklaa rahkaherkku punaisilla marjoilla (7-8 annosta)

1 prk flora vanillaa (2 1/2 dl)

250g maitorahkaa

150g valkosuklaata

keksejä ( noin 1 1/2- 2 kpl /annos)

Marjoja: mansikoita, kirsikoita, punaherukoita, vadelmia...

Liköriä, tummaa suklaakastiketta, juoksevaa hunajaa tai vaahterasiirappia

Vatkaa flora vanilla kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa sulaksi. Ota noin 2 rkl floravanillan vaahtoa ja sekoita se suklaan joukkoon kaada suklaavaahtoseos lopun floravanillan joukkoon ja sekoita. Lisää maitorahka ja sekoiat tasaiseksi.

Murskaa keksit pienemmiksi paloiksi ja laita jokaisen annoskulhon pohjalle keksejä. (tähän käy loistavasti korkeat juomalasit) Kaada liraus  liköriä, suklaakastiketta tai vaahterasiirappia keksejen päälle. Halkaise ja poista kirsikoista kivet. Viipaloi mansikat. Lado keksien päälle sekalaisia marjoja. Lusikoi kerros valkosuklaavaahtoa ja taas kerros marjoja. Päällimäiseksi reilu lusikallinen vaahtoa ja koristeeksi marjoja. Koristele halutessasi vaikka suklaalehdellä. Nosta viileään puoleksi tunniksi maustumaan ja tarjoile.

Suklaalehdet: Ota muutama myrkytön ruusunlehti. Sulata suklaata ja sivele siveltimellä suklaata lehden nurjalle puolelle. Voit myös kastaa lehden nurjan puolen suklaassa jos sinulla ei ole sopivaa sivellintä. Nosta suklaalehdet suklaapuoli ylöspäin lautaselle ja laita pakkaseen kovettumaan. Kun suklaa on kovettunut, irrota suklaalehti  vetämällä varovaisesti ruusunlehti irti. Suklaalehti on valmis.

Tähän käy hyvin myös muutkin myrkyttömät lehdet.

742282.jpg

Suklaata saa laittaa sen verran ettei lehti kuulla enää suklaan läpi, kuvan lehdet jäivät aika ohkaisiksi ja menivät siksi helposti rikki.

742240.jpg

Lehdet joissa on pakumpi suklaakerros pysyy paremmin ehjänä. ja niitä on helpompi käsitellä.