Tyttäreni toivoi 5v syntymäpäivilleen vadelmatäytteisen ponikakun ja niinpä innostuin kokeilemaan tällaista kakkua. Tein sokerikukkaset perjantai iltana. Lauantaina täytin kakun. Kaapista löytyi valmista MMF-taikinaa juurisen verran että se riitti kuorruttamaan kakun pinnan. Tulostin netistä My Little Ponyn kuvan. Kaulin Mmf-taikinan pyöreäksi kakun kokoiseksi levyksi ja kokeilin maalata sen päälle elintarvikeväreillä kuvan. Hyvin onnistui. MMf:n päälle voi siis maalata. Sokerimassan tai marsipaanin päälle olisi ollut ehkä helpompi maalata, mutta halusin käyttää pois kaapissa jo olleen mmf-taikinan.

527939.jpg

Kakkupohja:

6 munaa

3dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajuhoja

1 1/2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

Vadelmarahkatäyte:

6 liivatetta

1/2 dl vadelma funlightia

250g maitorahkaa

2 1/2 dl flora vispiä

1 1/2 dl sokeria

5 dl jäisiä pakastevadelmia

Kuorrute ja koristelut:

pursotukset vajaa 5 dl floravispiä + pinkkiä ja sinistä elintarvikeväriä (Heirol-sarjan 5mm tähtitylla jossa sisäänpäinkäännetyt terät, tyllan ostin Hong Kong marketista)

kakun päällinen vaahtokarkkitaikinaa, poni maalaus geelimäisillä elintarvikeväreillä (pinkkiä, sinistä, vihreää, valkoista ja mustaa) HUOM! Siveltimien tulee olla korkealaatuisia eikä niistä saa irrota karvoja!!!

sokerikukkia Gelatin icingistä (katso ohje kakkujen ja ruokien koristeluvinkeistä)

Tein sokerikukat pari päivää aikaisemmin jotta ehtivätkunnolla kovettua. Kakun tein ja täytin juhlaa edeltävänä iltana. Maalasin vielä kuorrutten kuvan saman iltana ja annoin kuivua yön yli. Aamullakoristelin täytetyn kakun.

POhja: Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistäkuivat ainekset ja siivilöi vaahdon joukkoon. Kaada taikina 28cm kakkuvuokaan jonka pohjaan on leikattu sopiva leivinpaperi ja reunat voideltu. PAista 160 asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin 1h 30 min. Kokeile kypsyys coktailtikulla. Jos tikkuun jää taikinaa jatka paistamista vielä hetki. Nosta uunista anna jäähtyänoin 5min ja kumoa leivinpapwerillejäähtymään. Leikkaa pohja jäähtyneenä kolmeen osaan.

Täyte: LAita liivatteet likoomaan runsaaseen kylmään veteen. Lisää kermaan 1/2 dl sokeria. VAtkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Kuumenna vadelmamehu kiehuvan kuumaksi sulata liivatteet siihen. Laita rahka kulhoon ja lisää liivatemehu ohkaisena nauhana rahkan joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää loput sokerista ja kermavaahto. Lisää lopuksi jöiset marjat ja sekoita kunnes seis muuttuu vaaleanpunaiseksi ja alkaa jöhmettyä. Levitä puolet täytteestä alimmalle kakkupohjalle, täytteen tulisiolla sen verran jo hyytynyt ettei se valu levitettäessä. Nosta keskimmäinen pohja päälle. Kostuta maidolla halutessasi ja levitä loput vaahdosta päälle. Nosta kansi paikalleen. Peitä kelmulla ja nosta viileään yöksi.

Koristeluja kuorrutus: Hivuta kaulittu, valmis ja maalattu kuorrutelevy täytetyn kakun päälle. VAtkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja värjää pinkiksi ja lisää pinkkiin vaahtoon sinistä  varovasti,kunnes olet saanut mieleisesi värin. Tasoita kakun reunat levittämällä lastalla kermaa kakun ympärille. LAita loput kermasta pursottimeen ja pursota kerma reunoille pystyosioin. Jatka pursottamista kakun yläreunan ympäri edestakaisella liikkeellä. Jos kermaa jäi vielä yli, pursota kakun alareunaan tähtinauha. Asettele sokerikukat kermakuvion päälle.

213559.jpg

Kaulin Mmf:stä pyöreän kakun kokoisen levyn. Laitoin tulostetun kuvan päälle ja pistelin neulalla kuvion reunat jotta hahmo olisi helpompi maalata. Kuorrutteeseen jää neulasta pieni reikäkuvio jonka mukaan kuva on helpompi maalata.. Ensin kokeilin maalata ponin lisäämällä vettägeelimäiseen elintarvikeväriin. Lopputulos oli tällainen. Sitten keksin lisätä valkoista väriä mukaan ja sainkin pastellin väriset sävyt.

213560.jpg

Maalasin ensin vaaleanpunaisella ponin. Sen jälkeen maalasin pinkkiä ja siniviolettia ponin harjaan ja häntään. Lopuksi maalasin mustalla rajat. Vaaleat osat maalataan ensin ettei musta rajausväri leviä vaaleaan ja sotke väriä likaiseksi. Kukkakuvion ja pikkusydämmen maalasin viimeiseksi. Kun kuvio oli valmis maalasinvielä taustan sinisen ja vihreän sävyillä ja kirjoitukset. Kuvio sai kuivua seuraavaan aamuun.

213561.jpg

Liuutin taikinalevyn valmiin täytetyn kakun päälle alustan ja leivinpaperin avulla. Tukialustana käytin tässä pöytätablettia joka toimi loistavasti.

213566.jpg

Tässä kakku vielä juhlapöydässä.