Tämä yksinkertainen juustoherkku on mainio jälkiruoka joulupöytään tai vaikka uudenvuoden juhliin. Tarjottava on helppo ja nopea tehdä, mutta silti varsin näyttävä juhlapöydän komistus. Eri variaatioita saa vaihtelemalla lisukkeita mielensä mukaan.

2163409.jpg

Briejuusto hedelmillä ja pähkinöillä (12 annosta)

500g kiekko Briejuustoa

1 pkt ritz-suolakeksejä

1 pss pekaanipähkinöitä

Carambola

Ananaskirsikoita

Viinirypäleitä

Kuivattuja hedelmiä ja marjoja esim kirsikoita, banaaniviipaleita

Tai muita hedelmiä esim tuoreita viikunoita, aprikoosia, passionhedelmää

Kuorittuja, paahdettuja ja suolattuja pistaasipähkinöitä, suolapähkinöitä tai cashewpähkinöitä

Laita juustokiekko tarjoiluvadille. Leikkaa juustokiekko 12 yhtäsuureen osaan. Koristele haluamallasi tavalla. Esim.Työnnä ritz-keksi jokaisen palan alle. Laita keskelle juustokiekkoa kourallinen sekalaisia pähkinöitä, reunoille pekaanipähkinöitä. Leikkaa karambola viipaleiksi. Työnnä viipaleet pystyyn keskelle juustoa ja tue viinirypäleillä ja muilla hedelmillä. Leikkaa ananaskirsikat puoliksi ja laita juuston ympärille pistaasipähkinöiden kanssa.

Säilytä jääkaapissa ja ota puoli tuntia ennen tarjoilua pöydälle lämpiämään. Tarjole lisäksi suolakeksejä.

Vinkki! Jouluna voit käyttää suolakeksien tilalle piparkakkuja ja lisukkeeksi jouluisia hedelmiä, rusinoita, manteleita ja pähkinöitä.