Lauantaina oli tyttäreni 4 vuotis syntymäpäivät. Päivänsankari toivoi marsipaanilla kuorrutettua vadelmakakkua, jonka päällä piti olla perhosia ja kukkia. Niinpä tein vaihteluksi perinteisen prinsessakakun. En ole aikaisemminn tehnytkään prinsessakakkua ja yllätyin kuinka helppoa sen tekeminen onkaan. Paljon enemmän vaivaa joutuu näkemään kun tekee erikoisemman täytteen. (tosin monesti se on sen vaivan arvoista) Perinteinen prinsessakakku on kyllä kieltämättä hyvää. Tämä on hyvä kakku jos on kiire ja haluaa nopeasti kauniin ja herkullisen kakun. Koristeena on marsipaanista muotilla otettuja kukkia, perhosia ja muratinlehtiä joita elävöitin hieman maalaamalla elintarvikeväreillä.

550267.jpg

550261.jpg

Prinsessakakku

(Alkuperäisen ohjeen otin Mauste-salliselta ja muuttelin sitä hieman omaan käyttööni sopivaksi)

Pohja:

7 munaa

3 dl sokeria

3 1/2 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajuhoja

1 1/2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljaoskeria

Täyte: 1 - 2 dl vadelmahilloa

Vaniljakiisseli:

1 dl vaniljakreemijauhetta + 3 dl vettä

(tein vaniljakiissein itse kun en omista jauhetta)

2 dl kuohukermaa

Kostutukseen sitruunalla maustettua vettä. 

Kuorrutus 1 1/2 pötköä vihreää marsipaania

marsipaanikoristeita ja elintarvikeväriä

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Yhdistä kuivat aineet ja sihtaa joukkoon kädellä sekoittaen. LAita vuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Kumoa taikina vuokaan ja paista 150 asteisessa uunissa alatasolla, noin 1h - 1h 20 min, tai kunnes pohja on kypsä. Ota vuoka uunista, anna jäähtyä mutama minuutti ja kumoa jäähtymään. Käännä pohja oikeinpäin. että kansi jää pyöreäksi reunoilta.

Tein vaniljakiisselin näin:

4 dl maitoa

4 rkl maizzeenaa

1 tl vaniljasokeria

1 dl sokeria

2 keltuaista

Vaniljakiisseli: Kaada kattilaan kylmä maito, lisää maizeena ja sekoita tasaiseksi. Lisää kaikki muut ainekset. Kuumenna kiehuvaksi ja hämmennä pohjasta asti koko ajan. Keitä miedolla lämmöllä kunnes kiisseli on niin paksua, ettei se enää valu kauhasta kun kauhan nostaa ylös.(noin 1-2 min) Varo ettei kiisseli pala pohjaan. Nosta kiisseli sivuun jäähtymään. Voit ripotella hieman sokeria kiisselin pintaan estääksesi kalvon syntymistä. Jäähdytä kylmäksKSI.

Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää noin reilu 3/4 kermavaahdosta kylmäksi jäähtyneeseen vaniljakiisseliin ja sekoita tasaiseksi.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta alinta pohjaa sitruunavedellä. Levitä vadelmahillo tasaisesti pohjan päälle. Nosta keksimmäin kakkulevy ja kostuta se sitruunamehulla. Levitä Vaniljakiisseli- kermavaahtoseos pohjan päälle niin että ekskelle syntyy keko. Nosta kansi päälle. Kostuta pohjaa ja paina sitä lempeästi ja varovasti niin että kakusta tulee kupera. Levitä loppu kermavaahto ihan ohkaiseksi kerrokseksi kakun pintaan tasoittaman mahdollisia kupruja. Liian paksu kerros sulattaa marsipaanin. Peitä kakku ja nosta viileään kostumaan. Kauli marsipaani tomusokerin vaulla parin-kolmen millimetrin paksuiseksi kakun kokoiseksi pyöreäksi levyksi. Nosta se kaulimen avulla kakun päälle. Huolehdi ettei väliin jää ilmakuplia. Venytä reunoilta marsipaania hieman että saat rypyt sileäksi. Leikkaa yli jäänyt marsipaani esim pizzaleikkurilla. Työnnä reuna kakun alle puhtaalla tomusokerissa kastetulla veitsellä.

Koistele kakku haluamallasi avalla. Minä käytin tässä värjätyllä marsipaanista tehtyjä koristeita Bake & partysta ostamillani muoteilla. Nopeaa ja helppoa. Perhoset, isot kukat ja lehdet tein pari päivää aikaisemmin että ehtivät hieman kovettua ja pysyivät muodossaan. Maalsin niitä hieman elävämmäksi elintarvikevärillä.

550879.jpg

Näitä koristemuotteja ja värejä käytin tämän kakun koristeluun. Oikealla reunassa neilikan erikokoisia muotteja, käytin keskimmäistä kokoa. Muotit ostin täältä: Bake & Party (linkki)