Mintulla maustettu kermamaito antaa tälle jäätelölle raikkaan maun.

38603.jpg

Noin litra valmista jäätelöä:

5 dl täysmaitoa

3 dl kuohukermaa

4 isoa mintunoksaa

5 munankeltuaista

1 rkl tummaa kaakaojauhetta

125g sokeria (n 1 1/2 dl)

75g tummaa suklaarouhetta

2 munanvalkuaista

Laita maito, kerma, kaakaojauhe ja mintunoksat kasariin ja kuumenna ne hitaasti kiehumispisteeseen. Nosta kasari liedeltä ja jätä seos maustumaan n 20 minuutiksi. Kuumenna seos uudelleen hitaasti kiehumispisteeseen. Vatkaa munankeltuaiset ja sokeri kulhossa. Sekoita joukkoon kuuma maito-kermaseos ja kaada se uudelleen kasariin. Sekoita aineita miedolla lämmöllä niin kauan (noin 30 min) kunnes seos sakenee ja tarttuu puukauhan selkämykseen. Huom! Seos ei saa kiehua, sillä silloin se juoksettuu! (omalla liedelläni lämpötila asteikolla 1-6, on 2 sopiva lämpö) Siivilöi seos puhtaaseen kulhoon ja jäähdytä hyvin.

Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lusikoi varovasti se jäähtyneen kermaseoksen joukkoon. Sekoita kevyesti, älä vatkaa.

Laita seos pakkaseen ja vatkaa noin 1 1/2 tunnin välein, kunnes seos muuttuu kermaiseksi ja alkaa jäätyä. Lisää suklaarouhe juuri ennen kuin seos jäätyy.

Jäätelö on aika monivaiheinen valmistaa, kestää aikansa ennenkuin se on valmista, mutta lopputulos on mielestäni sen arvoinen. Mielestäni aivan ihanaa kermaista minttusuklaa jäätelöä. =)

Ohje Yrtit kirjasta.