Nämä pihvit ovat hauskaa vaihtelua tavallisille jauhelihapihveille. Juustokuorrute ja porkkana antaa kivasti lisää makua. Nämä pihvit ovat erityisesti lastemme mieleen ja mikä parasta, helppoja valmistaa. =)

219305.jpg

Porkkanajauhelihapihvit noin 9 pihviä

1/2 dl korppujauhoja

1/2 pussi ranskalaista sipulikeittoa

1 muna

450g naudan jauhelihaa

2 keskikokoista porkkanaa

1 dl vettä

1 dl kevytruokakermaa

mustapippuria

muutama kierros chili explosion maustesekoitusta

Raasta porkkanat. Kaada kulhoon korppujauhot, sipulikeittoainekset ja mausteet. Lisää vesi ja kerma. Anna turvota hetken. Lisää muna, porkkanaraaste ja jauheliha. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Taputtele leivinpaperilla pihveiksi. Ripottele reilusti emmentaljuustoraastetta pihvien päälle.  Paista 225 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes pihvi on kypsä ja juustoraaste saant hieman väriä.

Herkkusienikastike:

6-8 kpl keskikokoisia tuoreita herkkusieniä

1/2 dl paahdettua sipulia

2 rkl vehnäjauhoja

3 dl vettä

1 dl kevytruokakermaa

mustapippuria

1/2 lihaliemikuutio

2 rkl flora culinessea tai muuta rasvaa

Leikkaa herkkusienet siivuiksi esim kananmunaleikkurilla. Kuumenna rasva kasarissa. Lisää siivutetut sienet, kuulota hetki. Lisää jauhot ja sekoita. Lisää vesi, kerma, paahdettu sipuli ja mausteet. Sekoita kokoajan ja keitä noin 5min kunnes jauhot on kypsiä. Tarjoile esim jauhelihapihvien kanssa.