Korianteri kuuluu aasialaisen keittiön perusyrtteihin. Tähän jännän makuiseen ja tuoksuiseen yrttiin tutustuin vasta viime keväänä, kun Lintu75 houkutteli minut ostamaan etnisestä kaupasta tuoretta korianteria. (korianteria saa tietysti myös tavallisesta kaupasta ;)Ensimmäistä kertaa maistaessani sitä, maku oli outo eikä kauheesti miellyttänyt, pakastin yrtit myöhempää käyttöä varten. Onneksi, sillä tänäpäivänä olen kuitenkin ihastunut tähän yrttiin niin, että aasialainen ruoka ei mielestäni maistu oikealta ilman sitä! Kaffir-limen lehdet antavat ruoalle ihanan limen maun ja tuoksun.

281572.jpg

Korianterilla ja limellä maustettu kanakastike

3 valkosipulimarinoitua broilerin rintafilettä

1 sipuli

2 tl oliiviöljyä

1 prk kookosmaitoa

3-5 kaffir-limen lehteä (etnisistä kaupoista, olen myös nähnyt Citymarketissa)

pieni nippu ruohosipulia

nippu tuoretta korianteria

1/2 tl currya

1 tl kurkumaa

1/2 tl inkiväärijauhetta tai 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä

1 tl limen mehua

1/2 rkl Pirkan ketjap manis makeaa soijakastiketta

1 tl kalakastiketta (löytyy etnisistä kaupoista ja esim Citymarketista)

Kuori ja leikkaa sipuli silpuksi. Kuulota sipulisilppua hetken oliiviöljyssä. Leikkaa broilerin rintafileet suikaleiksi. Lisää pannulle ja ruskista. Lisää kookosmaito. Leikkaa limen lehdet ja ruohosipuli silpuksi ja lisää kastikkeeseen. Mausta  currylla, inkiväärillä ja kurkumalla. Purista joukkoon limen mehu ja lisää ketjap manis sekä kalakastike. Anna hautua muutama minuutti. Silppua korianteri, lisää kastikeeseen. Tarjoa riisin tai nuudeleiden kanssa. Ripottele annoksen päälle silputtua tuoretta korianteria.

 

is410057.jpgKaffir -limetin lehtiä

Irrota kaffir-limetin lehdistä lehtiruohot ja revi tai leikkaa lehdet sitten suikaleiksi. Kaffir-limetin lehdet voi korvata lisäämällä limetin tai sitruunan mehua.