Ihania Rommirusinakakkuohjeita on netti pullollaan ja kakku onkin mielestäni juuri sopiva tarjottava tähän aikaan vuodesta. Tämä kakku syntyi ihan vain aineksista mitä kotoa löytyi. Rommin voimakkuutta voi säädellä oman maun mukaan ja rusinat voi marinoida rommissa jolloin kakusta tulee vielä enemmän aikuiseen makuun. Rommin, kerman, suklaan ja hedelmien liitto on ihana.

2175219.jpg

Suklainen Rommirusinakakku (18-22cm vuokaan)

pohja:
175g diggestive ruiskeksejä
75g margariinia sulatettuna
1/2 tl kanelia

Täyte:
150g tummaa suklaata
2 keltuaista
3 rkl tummaa rommia (tai oman maun mukaan)
1 dl korintteja tai pieneksi silputtuja rusinoita + 1/2 rkl rommia
2 valkuaista + 1 rkl sokeria
3 dl vispikermaa
1 dl sokeria
5 liivatelehteä
0,75 dl kuumaa vahvaa kahvia

Koristeluun esim. kermavaahtoa, ananaskirsikoita,
suklaakiehkuroita, rommipalloja, rusinoita tai suklaarusinoita

(suklaakiehkuroiden valmistusohje löytyy täältä)

Sekoita kupissa korintit ja 1/2 rkl rommia. Anna maustua hetki.
Laita liivatteet runsaaseen kylmään veteen likoomaan.
Laita keksit kaksinkertaiseen pussiin ja murskaa ne hienoksi. Lisää kanelijauhe ja sekoita.
Lisää sulatettu rasva ja puristele tasaiseksi massaksi. Taputtele muruseos vuoan pohjalle tasaisesti ja laita kylmään odottamaan.

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Sulata suklaa varovaisesti mikrossa tai vesihauteessa sulaksi. Varo ettei suklaa pala.
Lisää keltuaiset yksiteleen sulaan suklaaseen ja sekoita tasaiseksi. Mausta rommilla.
Lisää valkuaisiin 1 rkl sokeria ja vatkaa se kovaksi vaahdoksi.
Vatkaa vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi ( ei tarvitse pestä vispilää välissä, kopauta vain suurin osa pois vatkaimista) ja lisää sokeri ja rommilla maustetut korintit kermavaahtoon, sekoita.
Sulata liivatteet kuumaan kahviin. Vatkaa liivateseos ohkaisena nauhana kermavaahtoseokseen.
Yhdistä suklaaseos ja valkuaisvaahto lisäämällä ensin noin ruokalusikallinen valkuaisvaahtoa suklaan joukkoon, sekoita tasaiseksi ja sen jälkeen lisää suklaaseos valkuaisvaahtoon parissa erässä. Kääntele varovaisesti sekaisin.
Yhdistä lopuksi kermavaahto ja suklaamunavaahto varovaisesti isolla lusikalla käännellen.
Kaada täyte vuokaan murupohjan päälle. Kopauta vuokaa muutama kerta pöytää vasten että mahdolliset ilmakuplat poistuvat.
Hyydytä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään tai vähintään 4 tuntia.
Irrota reunta ja siirrä kakku tarjoiluvadille. Koristele haluamallasi tavalla.

Vinkki! Kakun maku vain paranee seisoessaan, joten kakku kannattaa tehdä hyvissä ajoin. Kakun voi hyvin tehdä edellisenä päivänä tai jopa samanakin päivänä, mutta suosittelen tekemään kakun pari päivää etukäteen jotta maku saa tekeytyä kunnolla. Ota kakku huoneenlämpöön noin 30 min ennen tarjoilua.