Kinkkua, omenaa ja saksanpähkinää... nopea, helppo ja hyvä kakku.

74066.jpg

9 palaa paahtoleipää tai 3 osaan leikkattu vuokaleipä

täyte1:

1dl kuohukermaa

1/2 hienoksi rouhittua saksanpähkinää

1-2 raastettua omenaa

3 lehtisellerin vartta

mustapippuria

sitruunamehua

ripaus suolaa

Täyte 2:

100g savukinkkusuikaleita

1 dl ranskankermaa

1/2 dl hienoksi silputtua persiljaa

mustapippuria

1-2 tl sinappia

Kuorrutukseen: 1 prk smetanaa ja 200g tuorejuustoa

Kostutukseen: kasvisliemintä tai sitruunalla maustettua vettä

Koristeluun esim. keittokinkkuviipaleita, tummia viinirypäleitä, juustoraastetta, persiljasilppua...

Täyte1:Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuori omena ja raasta malto. Huuhtele lehtiselleri ja pilko pieneksi. Sekoita kermavaahtoon omena ja lehtisellerisilppu, murskatut pähkinät, sitruunamehu, sinappi ja mustapippuri.

Täyte2: Sekoita ranskankermaan persiljasilppu ja kinkkusuikaleet sekä mausteet.

Kerää leipäviipaleet pinoksi ja leikkaa leipien reunat pois. Laita pohjaksi 3 leipäviipaletta, kostuta kevyesti. Levitä Täyte 1 paksuksi kerrokseski leipäviipaleille ja lado uusi leipäkerros päälle. Kosuta pohjaa hieman ja levitä täyte 2 tasaisesti. Lado leipäkerros päällimmäiseksi. Kostuta kevyesti.

Levitä pintaan smetanatuorejuusto (jos et halua käyttää smetanaa, käy pelkkä tuorejuustokin hyvin) Nostele veitsellä tai lastalla kakun yläosaan reunoille juustoraastetta. Levitä samoin persiljasilppu alaosaan. Leikkaa kinkkuviipaleet puoliksi ja rullaa tötterölle. Asettele rullat tasaisesti kakun päälle. Huuhdo ja halkaise viinirypäleet ja lado riviin keskelle kakkua.Koristele vielä pienillä persiljan lehdillä. Nosta kakku viileään maustumaan. Kakku olisi hyvä tehdä jo päivän tai pari etukäteen jotta maut saa rauhassa tasautua.

Vinkki! Koristeluun sopii hyvin myös esim. persikan tai kurkun viipaleet. Voit käyttää Täyte1 omenan tilalla myös päärynää.