Helppo ja herkullinen ruoka. Tämä on mielestäni hyvää ja lapsetkin syövät tätä mielellään.

84456.jpg

4oog paistijauhelihaa

1 sipuli

1-2 valkosipulinkynttä

1 prk säilöttyjä herkkusieniä, tuoreet sopivat myös hyvin

1/2 dl ketsuppia

1 maustemitta mustapippuria

1/2 maustemittaa valkopippuria

1/2 tl paprikajauhetta

1/2 dL tuoretta silputtua persiljaa, basilikaa ja oreganoa (jos ei ole tuoretta, käy myös kuivattu)

1/2 dl vettä

1/2 dl kevytruokakerma 5%

2 dl 5% fraichea

2-3 tomaattia

1- 1 1/2 pss pakaste valkosipuliperunoita (500g)

Kuori ja pilko sipuli hienoksi. Kuulota sipulit pannulla ruokaöljyssä hetken aikaa. Lisää huoneenlämpöinen jauheliha ja ruskista. (jauhelihan täytyy tulla kunnolla ruskeaksi jotta lihaan tulle pastettu hyvä maku). Lisää herkkusienet , murskattu valkosipuli ja ketsuppi. Mausta (voit maustaa myös oman makusi mukaan)  ja lisää vesi ja lopuksi kerma.

Laita valkosipuliperunoita voidellun vuoan pohjalle ja kaada kastike tasaisesti perunoiden päälle. Huuhtele tomaatit ja pilko kuutioiksi. Lado kastikkeen päälle. Laita loput perunaviipaleet päällimmäiseksi ja kaada fraiche tasaisesti pinnalle. Paista 200 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Tarjoile raejuuston, punajuurisalaatin ja kasvisten kanssa.