Lupasin jo aikoja sitten laittaa tänne pursotuskuvioita tulostettavaksi, olinpa sen jo sitten unohtanut, anteeksi! Tässä muutama, laitan lisää kun ehdin. =)

108400.jpg

Nämä ovat hyviä kakkujen leivosten tai vaikkapa mokkapalojen koristeina. laita kuviopaperi voipaperin alle ja pursota haluamasi määrä kuvioita.

108401.jpg

Tästä kuviosta saa kauniin kun se laittaa kiertämään esim kakun reunan ympäri. Tai voit pursottaa yksittäisiä kiekuroita ja asetella ne vaikka keskelle kakkua.

 

108404.jpg    108403.jpg Näitä kukkia pursottaessasi, kannattaa kuvio pursottaa hieman paksummin jotta kukka pysyy paremmin kasassa. Kukka ei kestä siirtämistä jos kuvio on kovin ohkainen. Kokeile pursottaa kuvio vain yhdellä värillä, tai pursota kukka ensin yhdellä värillä ja senjälkeen varret ja lehdet vihreällä. Voit myös kakkua koristellessa liittää esim pursotettuja ja kovettuneita lehtiä kukan varteen.

108402.jpg

Näistä kukista tulee hauskoja kun pursottaa ensin esim tummemmalla sävyllä rajat, sen jälkeen täyttää koko kukan vaaleammalla värillä. Keskiosa eriväriseksi. Laita kukat kiertämään esim kakun reunaa. Tai voit pursottaa ainoastaan kukan ääriviivat ja asettaa kovettuneet kukat kakkuun pystyyn niin että niistä näkee läpi. Yhdistele lehtiä kukkien kanssa.

108511.jpg

108935.jpgHevonen on kaunis pelkillä rajauksilla. Tee tarpeeksi paksut rajat ettei kuvio mene rikki siirrettäessä. Kokeile myös pursottaa ensin rajat tummemmalla sävyllä ja sen jälkeen täytä alueet vaalealla värillä.

108514.jpg

108526.jpg108943.jpg Tee pelkät rajaukset tai tee rajaukset ja täytä kuomu, rattaat ja peitto eri värillä. Tasoita täytetyn alueen pinta esim pienellä lusikalla. Pursota renkaat viimeiseksi. (ettei käy kuten minulle, renkaiden kohdalta unohtui täyttö) Koristele esim nonparelleilla heti pursottamisen jälkeen ennenkuin kuvio ehtii kuivua.

108527.jpg 108941.jpgBalleriinasta tulee kaunis kun pursotat rajaukset ja täytät asun ja esim hiukset joko samalla tai erivärisellä massalla.

Vinkki! Kopioi haluamasi kuva ja liitä se esim tekstinkäsittelyohjelmaasi, suurenna tai pienennä kuvioita haluamasi kokoiseksi ja tulosta kuviot. Laita tulostettu kuvio leivinpaperin alle ja pursota esim suklaalla tai pikerillä. Parhaan ja tasaisimman tuloksen saan, kun annan terän levätä kevyesti leivinpaperia vasten samalla kun pursotan ja vedän terää viivoja pitkin. Vahvista ohkaiset kohdat. Anna kuivua vähintään muutaman tunnin, tai seuraavaan päivään. Irrota varovasti lastalla tai taivuttamalla leivinpaperia kuvion alta. Isot kuviot menevät helposti rikki, käsittele varovasti! Säilytä kuvioita kannellisessa kuivassa rasiassa, esim keittiön kaapissa. Pikerikuviot säilyvät monta kuukautta, suklaakuviot käyttäisin mahdollisimman nopeasti.

110693.jpg

Valkosuklaapursotuksia. Suklaa kestää aika hyvin siirtämistä kun antaa suklaan ensin kunnolla kovettua kylmässä.