Melonin, kanan ja suolapähkinän yhdistelmä on mielestäni loistava! Tämä on minun suosikkisalaattini. =)

44429.jpg

Salaatti 4 :lle

1 ruukku Jääsalaattia

450g kananritafilesuikaleita valkosipulimarinadissa

reilu pala vesimelonia

1/2 kurkku

n6 dl keitettyä kypsää pastaa (esim rusettipastaa)

Parsakaalia (tuore tai pakaste)

kukkakaalia

suolapäähkinöitä

Keitä pasta kypsäksi, huuhtele pasta lävikössä viileällä vedellä. Ruskista kanansuikaleet pannulla kypsäksi ja kauniin ruskeiksi. Keitä tuore parsa- ja kukkakaali pehmeäksi, älä ylikeitä ettei mene mössöksi, tai sulata pakasteparsa- ja kukkakaali mikrossa kulhossa, kuvun alla, n 7 min. Huuhtele salaatinlehdet juoksevan veden alla. Ravista kevyesti salaatista valuva vesi pois, asettele lautasille pediksi. Laita keitetty pasta salaattipedin päälle. Kuori ja pilko meloni ja kurkku samankokoisiksi kuutioiksi. Nosta pastan päälle. Asettele kypsennetty parsa- ja kukkakaali kauniisti salaatin päälle "kukkasiksi". Ja nosta lopuksi kanansuikaleet keskelle kekoa. Ripottele päälle suolapähkinöitä juuri ennen tarjoamista. Tarjoa patonginpalan kanssa.