Pehmeän makuinen piirakka, pekoni antaa sopivasti lisämakua.

37299.jpg

Ainekset:

Valmis piirakkataikina, tai valmista taikina itse:

3 dl vehnäjauhoja

125g margariinia

2-3 rkl kylmää vettä

täyte:

200g kinkkusuikaleita

1 pkt pekonia (voi halutessaan jättää pois)

1 prk Ananaspaloja

2 kananmunaa

1 dl maitoa  (2 dl jos käytät pelkkää maitoa ja jätät kerman pois)

1dl ruokakermaa

 ripaus mustapippuria

 ripaus suolaa

50-100g juustoraastetta

Valmista piirakkataikina. Nypi margariini ja jauhot sekaisin kulhossa. Lisää kylmä vesi. Laita viileään lepäämään noin tunniksi.

Painele taikina tasaisesti piirakkavuokaan, tee taikinasta piirakalle myös kunnon reunat. Pistele haarukalla pohjaan reikiä ja esipaista 250 asteisessa uunissa noin 8-10 minuuttia.

Pilko pekoni ja paista pannulla pekonista pahimmat rasvat pois. Nosta valumaan talouspaperille. Ota piirakka uunista ja lado paistettu pekoni, kinkkusuikaleet ja ananaspalat pohjan päälle. Riko kulhossa munien rakenne rikki, lisää maito, kerma, pippuri ja suola. Vatkaa kevyesti. Kaada muna-maito piirakan päälle ja ripottele juustoraste pinnalle. Paista 225 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Vinkki! Pilko valmiin piirakan päälle tuoretta kevätsipulia. Antaa kivasti lisää makua piirakalle. Kevätsipulin (voit käyttää myös purjoa) voi laittaa piirakkaan myös valmistusvaiheessa muiden aineksien kanssa, mutta meillä kun lapset eivät sanojensa mukaan "pidä sipulista" lisään sen vasta tarjoiltaessa. =)