Pehmeän makuinen piirakka, pekoni antaa sopivasti lisämakua.
Ainekset:
Valmis piirakkataikina, tai valmista taikina itse:
3 dl vehnäjauhoja
125g margariinia
2-3 rkl kylmää vettä
täyte:
200g kinkkusuikaleita
1 pkt pekonia (voi halutessaan jättää pois)
1 prk Ananaspaloja
2 kananmunaa
1 dl maitoa (2 dl jos käytät pelkkää maitoa ja jätät kerman pois)
1dl ruokakermaa
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa
50-100g juustoraastetta
Valmista piirakkataikina. Nypi margariini ja jauhot sekaisin kulhossa. Lisää kylmä vesi. Laita viileään lepäämään noin tunniksi.
Painele taikina tasaisesti piirakkavuokaan, tee taikinasta piirakalle myös kunnon reunat. Pistele haarukalla pohjaan reikiä ja esipaista 250 asteisessa uunissa noin 8-10 minuuttia.
Pilko pekoni ja paista pannulla pekonista pahimmat rasvat pois. Nosta valumaan talouspaperille. Ota piirakka uunista ja lado paistettu pekoni, kinkkusuikaleet ja ananaspalat pohjan päälle. Riko kulhossa munien rakenne rikki, lisää maito, kerma, pippuri ja suola. Vatkaa kevyesti. Kaada muna-maito piirakan päälle ja ripottele juustoraste pinnalle. Paista 225 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Vinkki! Pilko valmiin piirakan päälle tuoretta kevätsipulia. Antaa kivasti lisää makua piirakalle. Kevätsipulin (voit käyttää myös purjoa) voi laittaa piirakkaan myös valmistusvaiheessa muiden aineksien kanssa, mutta meillä kun lapset eivät sanojensa mukaan "pidä sipulista" lisään sen vasta tarjoiltaessa. =)
Kommentit