Jos edellinen snickersin makuinen jäätelökakku on ihanaa, niin tämä on taivaallista!  Parempaa yhdistelmää on vaikea löytää. Kannattaa kokeilla!

Kokeilin muuten myös tehdä tämän ihan tavalliseen muffinivuokaan,  en suosittele! Suklaa tarttuu vuokaan kovaa kiinni. Jos vuoraa vuoan kelmulla, voi se jotenkin onnistua, mutta lopputulos ei ole esteettisesti ihan yhtä kaunis. =/ Kannattaa tehdä siis silikonivuokaan.  =)

632513.jpg

Valkosuklaa -mansikkajäätelökakku

Ainekset: 175g valkosuklaata

2 tl ruokaöljyä

noin 1 litra mansikkajäätelöä (käytin Lidlin Gelatelli mansikkajäätelöä)

noin 1/2 litraa hyvää vaniljajäätelöä ( käytin Lidlin Eisstern Bourbon vanille jäätelöä)

2 dl pakastemansikoita

2-3 rkl ananastuoremehua

1/2 dl tomusokeria

koristeeksi tuoreita mansikoita

noin 1 1/2 litran silikonivuoka tai pienempiä silikonimuotteja

Pilko suklaakulhoon, lisää joukkoon ruokaöljy. Sulata suklaa puoliteholla mikrossa tai vesihauteessa sulaksi. Sekoita. Voitele silikonivuoka kevyesti ruokaöljyllä. Pyyhi ylimmääräinen öljy pois.

Kaada sula suklaa vuokaan. Kääntele vuokaa kunnes suklaata on tasainen kerros joka puolella. Kaada ylimmääräinen suklaa pois. Jos jätät ylimmääräisen suklaa vuokaan, tulee kuoresta liian pkasu ja sitö on vaikea leikata. Nosta vuoka pakkaseen noin 5 minuttiksi.

Sulta pakastemansikat kohmeisiksi. Mittaa joukkoon ananasmehu ja tomusokeri. Soseuta tehosekoittajalla. Ota vuoka pakkasesta. Lusikoi ohkainen kerros mansikkajäätelö vuokaan. Lorauta mansikkakastiketta jäätelön päälle. Lusikoi ohkainen kerros vaniljajäätelö ja taas mansikkakastiketta. Etene näin kunnes vuoka on täynnä. Peitä kelmulla ja nosta pakkaseen kovettumaan seuraavaan päivään. Irrottele vuoan reunoja varovaisesti, niin että suklaan ja vuoan väliin pääsee ilmaa. Kumoa vuoka tarjoilulautaselle. Poista silikonivuoka kakun päältä vetämällä se varovaisesti pois. Koristele kakku tuoreilla mansikoilla. Tarjoile heti ja nauti! :) 

632514.jpg

Valkosuklaalla kuorrutetun jäätelökakun sisällä on vanilja- ja mansikkajäätelöä ja mansikkasosetta.