Piti tänään leipoa jotain makeeta, mutta päädyinkin suolaisiin muffineihin. Näistä tuli mun suosikkimuffareita. Vaikka aineslista on pitkä, on muffinit helppotekoisia ja todella vaivansa arvoisia. Maukkaita ja meheviä!

143548.jpg

Kinkku -tomaatti -sipulimuffinit, noin 16-18 kpl muffinipellillä

100g kirsikkatomaatteja

1 pss (200g) kinkkusuikaleita

1 dl sinihomejuuston muruja( voit korvata myös jollain toisella juustolla)

1/2 dl kuivattua paahdettua sipulia

2 valkosipulinkynttä

n 1 rkl tuoreita basilikan lehtiä silputtuna

2 dl valion maustettua ruokakermaa 3 juustoa

3 munaa

1/2 dl sokeria

3 /4 dl oliiviöljyä

1 tl suolaa

3 tl leivinjauhetta

6 dl vehnäjauhoja

mustapippuria oman maun mukaan

1-2 dl emmental juustoraastetta muffinien päälle (+ hieman sinihomejuustomuruja)

huuhdo ja halkaise kirsikkatomaatit. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, suola ja pippuri. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kerma ja öljy, kääntele isolla lusikalla varovasti sekaisin pohjasta asti. Lisää kinkkusuikaleet, paahdettu kuivattu sipuli, basilikanlehtisilppu ja valkosipulimurska. Sekoita varovasti. Sihtaa joukkoon jauhot ja kääntele varovasti lusikalla sekaisin, vain sen verran kuin on pakko. Älä vatkaa. Lisää tommaatit. Lusikoi taikina muotteihin. Laita halutessasi jokaisen muffinin pinnalle puolikas kirksikkatomaatti ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200 asteisessa uunissa 20 minuuttia.

Vinkki! Laita tavallinen paperinen muffinivuoka muffinipellin kuoppaan. Halutessasi voit tipauttaa vielä tipan öljyä paperimuottiin jos pelkäät ettei muffinit irtoa paperimuotista. Jos et omista muffinipeltiä, laita kaksi paperista muffinivuokaa sisäkkäin ettei muffinit leviäisi pellille, tai käytä amerikanmuffinivuokia. Näin saat kauniimpia muffineita. :O)