Nämä helpot namuset ovat varmasti kaikille jokseenkin tuttuja. Perusohje näihin löytyy riisimuropaketin kyljestä. Ohjetta on helppo jatkaa ja lisäillä makuja oman mieltymyksen mukaan. Näihin laitoin lisäksi mariannerouhetta ja toisiin kookoshiutaleita ja manteleita. Alkuperäiseen ohjeeseen ei tule kananmunaa mutta huomasin että taikinasta tulee kiinteämpää ja käsillä muotoiltavaa kun siinä on muna joukossa. Ilman munaa taikina lusikoidaan vuokiin suoraan kovettumaan koska se ei pysy sulana kasassa. Voit myös lusikoida taikinaa pieniin silikoonisiin vuokiin. Valmiit namuset voit koristella nonparelleilla, kookoshiutaleilla, mariannerouheella tai pyörittelemällä ne kakaojauheessa tai sihtaamalla sitä namun pintaan, pursota tomusokeriseosta tai sulaa sulaata päälle...

1350032.jpg

 Marianne riisimuronamut

100g kookosrasvaa

2 dl tomusokeria

1 muna

6 dl riisimuroja

1 dl marianne rouhetta

1/2 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta

Sulata kookos, jäähdytä. Vatkaa muna ja noin puolet tomusokerista vahdoksi. Lisää loput tomusokerista,  kaakaojauhe, mariannerouhe, riisimurot ja maunavaahto jäähtyneen kookosrasvan joukkoon. Lusikoi konvehtisuokiin tai pyöritä kämmenien välissä palloiksi ja laita vuokiin, ripottele pinnalle mariannerouhetta ja laita jääkaappiin kovettumaan.

 

 

Manteli-kookos riisimuronamut

100g kookosrasvaa

2 dl tomusokeria

2 tl vaniljasokeria

3 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta

4 dl riisimuroja

1 dl manteli tai pähkinärouhetta

1 dl kookoshiutaleita

Sulata kookosrasva, jäähdytä. Vatkaa muna ja noin puolet tomusokerista vaahdoksi. Lisää loput tomusokerista, vaniljasokeri, kaakaojauhe, riisimurot, pähkinät tai mantelit ja kookoshiutaleet. Sekoita tasaiseksi. Pyörittele kämmenien välissä palloiksi tai lusikoi konvehtivuokiin. Voit halutessasi kieritellä namut myös kaakaojauheessa. Ripottele pinnalle kookoshiutaleita ja laita jaakaappiin kovettumaan.