Tämän piiraan täytteeksi voit laittaa ihan mistä itse pidät. Kasvisversioon sopii lopistavasti esim pinaatti, feta, aurinkokuivatut tomaatit , pesto jne. Jauhelihan voi korvata kinkulla tai tonnikalalla. Piiraan voi myös tehdä ilman kananmunaa. Jätä muna kokonaan ohjeesta pois ja  valmista ohjeen mukaan.

2005847.jpg

Jauhelihapiiras

Pohja: 1 1/2 dl ruokaöljyä

1 1/2 dl vettä

1/ 2 tl suolaa

Jos haluat voit maustaa taikinan kuivatuilla yrteillä tai juustoraasteella.

6 dl vehnäjauhoja

1 dl grahamjauhoja

Täyte:

400g jauhelihaa

2 sipulia

puolikas ruukku persiljaa

pippuria oman maun mukaan

1/ 2 tl suolaa

1-2 valkospipulin kynttä murskattuna

2dl voimakkaan makuista juustoraastetta( käytin tähän Hälsinge Grevè, Ostkompaniet juustoa)

1 dl ruokakermaa

1/2 dl kypsentämätöntä riisiä

1 muna

Pinnalle: voitele munalla ja ripottele päälle unikonsiemeniä tai seesamsiemeniä

Valmista pohja: Mittaa ainekset kulhoon ja vaivaa taikina tasaiseksi. Laita jääkaappiin odottamaan kunnes täyte on valmis.

Pilko sipuli ja kuulota. Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää mausteet ja valkosipuli. Riko kulhoon muna ja lisää ruokakerma. Lisää silputtu persilja, riisinjyvät ja juustoraaste. Sekoita. Lisää paistettu jauheliha ja sekoita.

Kauli taikina leivinpaperilla pellin kokoiseksi levyksi. Jaa täyte keskelle taikinaa toisesta reunasta toiseen reunaan. Jätä sivuille yhtä paljon taikinaa. Käännä taikinasivut täytteen päälle keskelle ja kumoa piiras niin että reunat jäävät alle. Voitele munalla ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia.