Eräässä vanhassa lehdessä oli suolaisen bostonkakun ohje ja siitä innostuneena kokeilin tehdä samantapaista omista suosikkiaineksistani. Tämä on erittäin tuhti kakku ja käy loistavasti esim. kahvipöytään suolaisena tarjottavana tai vaikkapa illanistujaisiin hyvän juoman kaveriksi.
Suolainen bostonkakku
Täyte:
125g pekonikuutioita
noin 10 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
1 pkt fetajuustoa
3 rkl pestoa
3 dl emmental juustoraastetta
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
taikina:
3 dl maitoa
1 kuivahiivapussi (25g tuorehiivaa)
1tl suolaa
1 rkl sokeria
2 rkl mallasuutetta(voi jättää pois jos haluaa)
2 dl grahamjauhoja
4-5 dl vehnäjauhoja
½ dl siemeniä(esim auringonkukka, pinjansiemen, kurpitsansiemen…)
½ dl ruokaöljyä
Voiteluun 1muna , ½ dl juustoraastetta ja hieman siemeniä
Lämmitä maito reilusti käden lämpöiseksi. Lisää sokeri, suola,, ruokaöljy, mallasuute ja siemenet. Sekoita. yhdistä kuivahiiva jauhoihin ja vaivaa jauhot pikkuhiljaa taikinaan. Vaivaa kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Kohota liinan alla noin tunti. Vaivaa ja kauli pellin kokoiseksi levyksi. Paista pekonikuutiot pannulla rapeaksi. Levitä täytteet kaulitulle taikinalle, kääri napakalle rullalle ja leikkaa kahdeksaan osaan. Voitele irtoreunavuoka. Asettele rullapalat tasaisesti vuokaan (halkaisija noin 24-26cm) leikattu reuna ylöspäin. Kohota vielä noin40 min. Voitele munalla, ripottele pintaan juustoraastetta ja siemeniä.
Paista 175 asteisessa uunissa noin 35 min.
Kommentit