Keveä omenapiirakka sellaisille joka haluaa herkutella makeilla piirakoilla hieman kevyemmin.
Ainekset n 28 cm piirakkavuokaan:
3 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
2 1/4 dl perunajauhoja
3/4 dl vehnäjauhoja
11/2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria
3/4 dl sulatettua margariinia
3/4 dl rasvatonta piimää
pinnalle. 2 1/2 keskikokoista omenaa
1 1/2 rkl sokeria
3 tl kanelia
Sipaise rasvaa piirakkavuoan reunoille. Leikkaa vuoan pohjaa n 3cm suurempi pala leivinpaperia, niin että paperi nousee reunoille. Painele paperi vuokaan(rasva pitää paperin paikallaan) Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen.
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita perunajauhot, vehnäjauhot, vaniliinisokeri ja leivinjauhe keskenään ja lisää vuorotellen piimän ja sulan margariinin kanssa munavaahtoon. Sekoita varovaisesti tasaiseksi. Kaada taikina piirakkavuokaan. Kuori omenat ja paloittele ohkaisiksi lohkoiksi ja nosta kulhoon. Sekoita sokeri ja kaneli keskenään ja ripottele omenalohkojen päälle. Kääntele omenoita kulhossa hieman. Lado omenalohkot piirakan päälle ja ripottele hieman kanelia ja sokeria piirakan päälle. Paista 200 asteisessa uunissa n 25-30 minuuttia kunnes piirakka on kauniin ruskea. Tarjoile jäähtyneenä kaneli -vanilijavahdon tai jäätelön kanssa.
Kaneli- vanilja vaahto:
125g vähärasvaista maitorahkaa (rasvaa0,3%)
1 dl rasvatonta maitoa
1 dl Flora vanillaa
1/2 tl vaniljasokeria
1/2-1 tl jauhettua kanelia
Sekoita rahka ja rasvaton maito keskenään. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja lisää vaniljasokeri ja kaneli. Tarjoa viileänä.
Vinkki! Kokeile myös jauhettua inkivääriä kanelin sijasta.
Alkuperäisohje painonvartijoiden Leivotaan hyvää kirjasta.
Kommentit