Bulguri sopii mielestäni hyvin hedelmien seuraksi. Koska olen makean ystävä, on tämäkin ruoka hieman makean, mutta silti raikkaan makuinen
Annos 4 :lle
3 dl omenamehua
3 dl bulguri suurimoita tai riisiä
1/2-1 tl suolaa
1 punasipuli
1 rkl öljyä tai flora culinessea
200g kinkkusuikaleita
4 hieman vihertävää banania
2 omenaa tai päärynää
2 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl fariinisokeria
1 lime
mustapippuria myllystä
Kiehauta omenamehu ja suola kattilassa. Kun mehu kiehuu nosta liedeltä ja lisää bulguri. Anna hautoa kannen alla n 10 minuuttia.
Kuori ja viipaloi sipuli ohkaisiksi viipaleiksi. Kuori ja lohko omena. Kuori ja viipaloi 2 banania. (säästä 2 banania koristeluun) Kuulota sipulia pannulla rasvassa hetken aikaa. Lisää omenalohkot ja kinkkusuikaleet. Paista vielä hetki. Lisää omenaviinietikka ja fariinisokeri. Paista hetken aikaa ja lisää banani ja bulguri. Mausta 1/2-1 limen mehulla ja pippurilla maun mukaan. Jaa salaatti lautasille. Huuhtele loput bananit kuorineen, kuivaa ja viipaloi kuorineen viipaleiksi. Asettele bananiviipaleet lautasille. (koristele timjaminoksalla)
Vinkki! Leikkaa jokaisen lautaselle lohkot limestä, ennen kun puristat limettimehun ruokaan, jolloin jokainen voi halutessaan maustaa ruokansa limellä oman makunsa mukaan.
Kommentit