Lueskelin eilen uutta Kotivinkkiä ja lehdessä oli íhanan paistettavan juustokakun ohje. Muistin että hyvä ystäväni Tiina tekee melkein samanlaista juustokakkua, joka on aivan ihanaa. Niinpä keskusteltuani ystäväni kanssa päädyin kaupan kautta kotiin ja leipomaan. Nyt on juustokakkutarpeet taas tyydytetty ihanalla kakulla. Oli niin hyvää, Kiitos Tiina. :)

Muuttelin hieman ohjetta oman fiiliksen mukaan. Alkuperäinen juustokakun ohje löytyy s-marketin keittokirjasesta, muutaman vuoden takaa.

803438.jpg

 

Juustokakku 28 cm vuokaan

pohja:

300g diggestivejä

125 g sulatettua margariinia

3/4 tl jauhettua inkivääriä

3/ 4 tl kanelia

juustotäyte:

600g maustamatonta kevyt tuorejuustoa (esim pirkka)

2 prk kevyt crème fraichea esim 15 % yht 400g

5 munaa

1 1/2 dl sokeria

1 maustemitta suolaa

1 tl vaniljasokeria

1 sitruunan raastettu kuori ja mehu

Päälle tuoreita marjoja tai tarjoile esim mansikka-, vadelma-, omena-  lakka- tai puolukkahillon kanssa

Laita keksit kaksinkertaiseen muovipussiin. Murskaa keksit lihanuijalla hienoksi. Mausta kanelilla, vaniljaoskerilla ja inkiväärillä. Sulata rasva ja sekoita keksimurujen joukkoon. Laita leivinpaperi irtopohajvuoan pohjalle. Painele keksimuruseos tasaisesti esim lusikan kuperalla puolella vuoan pohjalle ja noin 3 cm reunoille.

Vatkaa tuorejuustot ja crème fraichet sähkövatkaimella sekaisin. Lisää munat yksitellen ja vatkaa hetki jokaisen munan lisäämisen välissä vatkaimella. Lisää sokeri, vaniljaoskeri ja suola. Laita pala voi- tai leivinpaperia raastimen päälle ja raasta sitruunasta keltainen kuoriosa. Purista mehu. Lisää taikinaan ja vatkaa sekaisin. Kaada taikina vuokaan ja paista kiertoilmauunissa 150 asteessa alimmalla tasolla noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin keltaruskean värin ja hyytynyt. Täyte on hyytynyt kun täyte tutisee hieman mutta ei enää hölly. Pinta kohoaa uunissa jonkinverran mutta laskee kun kakku jäähtyy. Jäähdytä hyvin viileässä. Ripottele pinnalle marjoja ja tarjoile.en

Huom! Olen saanut palautetta, että kakku vaatii pidemmän paistoajan!  Paistoin itse kakun kiertoilmauunissa ja omassa uunissani riittä se puoli tuntia, mutta siis kuulemani mukaan 175 astetta ja noin 45-50 minuuttia on aika hyvä aika  tavallisella unilla paistettuna. Paista pidempään jos kakku ei näytä hyytyneeltä. :)

803436.jpg