Kaapista löytyi pelkkiä kasviksia, niinpä ruoaksi syötiin tänään tällaista piirakkaa. Varsinkin kylmänä on piirakka mielestäni todella hyvää.

509330.jpg

Juustoinen herkkusieni-kasvispiirakka (pellillinen)

Pohja:

200g margariinia

4 1/2 dl vehnäjauhoja (tai korva 2 dl jauhoista pikakaurahiutaleilla)

1 /2 tl suolaa

1 dl emmental juustoraastetta

1 rkl parmesaaniraastetta

1/2 dl silputtua tuoretta persiljaa ja timjamia

1/2 dl kylmää maitoa

Täyte:

1/2 keltainen paprika

1 suippopaprika

1/2 kesäkurpitsa

100g tuoreita herkkusieniä

10 kirsikkatomaattia

3 dl emmentajuustoraastetta

1 dl parmesaaniraastetta

1/2 dl silputtua tuoretta persiljaa ja timjamia

1/2 tl paprikajauhetta

reilusti mustapippuria myllystä

1/2 tl suolaa

1iso tai 2 valkosipulinkynttä

1/2 dl kuivattua sipulirouhetta tai 1/2 suikaloitu purjo

 1/2 dl maitoa

1 prk flora ruokaa 15%

3 munaa

Tee ensin pohja: Nypi jauhot ja margariini muruiksi. Lisää juustotraasteet, silputut yrtit ja mausteet, sekoita. Lisää kylmä maito ja muristele palloksi. Kauli taikina leivinpaperin päällä pellin kokoiseksi levyksi. Taputtele reunat hieman paksummiksi. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200 asteessa alimmalla tasolla (kiertoilmauunissa 150 asteessa) reilu 5 minuuttia.

Silppua kesäkurpitsa noin 1 cm x 1 cm kokoisiksi kuutioiksi. Pilko keltainen paprika pieneksi. Levitä kesäkupitsa, paprikakuutiot ja paahdettu sipuli pohjalle. Siivuta herkkusienet ja suippopaprika. Levitä sieniviipaleet ja paprika viipaleet tasaisesti piirakalle. Halkaise tomaatit ja jaa puolikkaat päälle.

Riko munat kulhoon. Lisää maito ja flora ruoka. Murskaa valkosipuli munamaitoon ja lisää mausteet ja silputut yrtit. Lisää parmesaaniraaste ja noin puolet emmetalraasteesta. Sekoita tasaiseksi. Kaada munamaito tasaisesti täytteen päälle. Ripottele loput juustoista pinnalle. Paista alimmalla tasolla 175-200 asteessa (kiertoilmauunissa 150 asteessa) noin puoli tuntia kunnes pinta on saanut hieman väriä. Anna jäähtyä ja tarjoile. Hyvää lämpimänä tai kylmänä.