Olen nyt innostunut erillaisista lasagneista, kun lasagnelevypakkauksiakin oli kaapiin ilmestynyt kolmin kappalein. :) Tänään tein broiskun filesuikaleista lasagnen. Päärynän tilalla voisi myös käyttää vaikkapa omenaa, jos ei päärynästä välitä tai satu sillon juuri olemaan. Omena antaa kivaa hapakkuutta kun taas päärynä on makea. Lasagnen maku muistuttaa hieman broileripiirastani, joten jos pidit siitä, maistuu varmasti tämäkin. =)

527892.jpg

Kanalasagne (20 cm x 30 cm vuokaan)

400-500g valkosipuli- tai hunajamarinoituja broilerin filesuikaleita

1 pieni sipuli  (tai nippu kevätsipulia)

2 dl vettä

1/2- 1 kanaliemikuutio

1 prk Flora ruoka 15 % (käy varmaan muutkin ruokakermat)

200 tuorejuustoa (käytin tähän 100g pippuri ja 100g maustamatonta tuorejuustoa)

rosmariinia 2 oksaa (tai kuivattua 1/2 tl)

timjamia  1 rkl  (kuivattua 1/2 tl)

pieni nippu persiljaa (kuivattua 1 tl)

1 dl kookoshiutaleita

1 valkosipulinkynsi

hieman valkopippuria (noin 1 maustemitta)

1 prk päärynänpuolikkaita mehussa (tai 2 omenaa ja 2 dl omenamehua)

lasagnelvyjä

2  dl emmental juustoraastetta

noin 200g  parsakaalia

noin 1/2 dl kuorittuja seesaminsiemeniä

Kuori ja pilko sipuli hienoksi. Ruskista kanansuikaleet, lisää sipuli ja valkosipuli, paista hetken. Lisää vesi, liemikuutio, pippuri ja silputut (tai kuivatut) yrtit. Lisää ruokakerma ja kookoshiutaleet, keitä hetken. Nosta pannu liedeltä ja lisää tuorejuusto. Sekoita kunnes juusto on sulanut.

Huuhtele parsakaali ja leikkaa isot palat pienemmäksi. Viipaloi tai kuutioi päärynä (tai kuori ja pilko omenat) Laita kanakastiketta hieman voidellun vuoan pohjalle. Lado yksi kerros lasagnelevyjä. Levitä parsakaalinpalat levyjen päälle ja vajaa puolet kanakastikkeesta. Lado kerros lasagnelevyjä, päärynät ja sen mehu (tai omenat ja omenamehu) ja kanakastiketta niin että siitä jää noin 1-2 dl pelkkää kastiketta (lientä) päällimäisten lasagnelevyjen päälle. Lado päällimmäinen kerros lasagnelevyjä, kaada loppu kastike tasaisesti päälle. Ripottele juustoraaste ja seesaminsiemenet päälle. Paista 200 asteessa noin 30-40 minuuttia. (kiertoilmauunissa paistoin alimmalla tasolla 175 asteessa 35 min ja peitin foliolla viimeiseksi 15 minuutiksi, ettei pinta ruskistunut liikaa.) Anna vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua.