Syksyn viilenevien ilmojen myötä maistuvat keitot. Eilen teimme nakkikeittoa pitkästä aikaa, kylläpä olikin hyvää. =)

177759.jpg

1 pkt nakkeja

5-6 perunaa

3 porkkanaa

1 pss keittojuureksia

n 1 l vettä

1-2 valkosipulin kynttä

1 sipuli

lihaliemikuutio

persiljaa, timjamia, meiramia tuoretta tai kuivattua

pippuria

Kuori ja pilko sipuli pieneksi. Mausta kiehuva vesi liemikuutiolla. Kuori ja pilko perunat, lisää joukkoon. Kuori ja pilko porkkanat. Lisää keittoon porkkanat, keittojuurekset, pippuria ja valkosipuli murskattuna tai ohkaisiksi viipaleiksi leikattuna. Lisää viimeiseksi pieneksi pilkotut nakit ja anna kiehua kunnes perunat on kypsiä. Lisää silputut yrtit. Koemaista ja lisää mausteita tarvittaessa.