Tähän ihanan herkulliseen, helppoon ja näyttävään kalaruokaan sain vinkkiä tuttavaltani. Kiitos vain Tarja herkullisesta vinkistä. Leikkasin siis lohifileen annospaloiksi ja palojen keskelle "taskut" jotka täytin tuoreilla yrteillä ja maustetulla tuorejuustolla. Aivan ihanaa! Olen myös ihastunut höyrystettyihin tai keitettyihin sipuleihin joten niitäkin tarjoiltiin tänään kalan kanssa. Voiko kalaruoka enää tästä muuttua paremmaksi?

771434.jpg

Yrteillä ja tuorejuustolla täytetty lohifile (5 annosta)

tuore ruodoton lohifile noin 800g

1/2 sitruuna

merisuolaa

sitruunapippuria

100g ruohosipulituorejuustoa  ( käytin kevyt creme bonjouria)

1-2 rkl ruokakermaa

tuoreita yrttejä: 5 rakunan vartta, ruohosipulin varsia, hieman tilliä, (sitruunabasilikan lehtiä, ei ole välttämätön)

rose pippureita

771511.jpg

Leikkaa lohifilee 5 annospalaan. Leikkaa paloihin keskelle viilto ja leikkaa viillosta sivuillepäin pienet viillot, niin että kalapalan keskelle syntyy pieni tasku.

771513.jpg

Purista puolikkaan sitruunan mehu kalapalojen päälle. Ripottele pinnalle merisuolaa ja sitruunapippuria. Laita tuorejuusti pieneen kulhoon ja lisää joukkoon ruokakerma. Sekoita tasaiseksi. Täytä tuorejuustolla kalapalat. Työnnä taskuun myö syksi oksa rakuunaa pari ruohosipulinvartta, hieman tilliä ja sitruunabasilikan lehtiä. Huom! älä laita tilliä liikaa sillä se peittää muiden yrttien maun.

Paista lohifileet 200 asteessa noin 20- 25 minuuttia keskitasolla, (pidin grillivastusta päällä kiertoilmauunissa, ei ole kuitenkaan pakollinen) 

Laita tuoretta rakuunaa ja ruohosipulin varsia kypsän kalan päälle ja ripottele rosepippureita koristeeksi. Tarjoile höyrytettyjen kasvisten, riisin ja kermaviilikastikkeen kanssa.

 

Höyrytetyt kasvikset

3-4 porkkanaa

1 nippu tuoreita kesän punasipuleita

1/2 kukkakaali

nippu sitruunabasilikan ja rakuunan lehtiä, ruohosipulin varsia

suolaa

Tarjoiluun voisulaa.

Kuumenna höyrykeittimen vesi kiehuvaksi ja lisää veteen suolaa. Huuhtele porkkanat ja sipulit ja pilko porkkanat paloiksi. Halkaise sipulit neljään osaan. Voit käyttää halutessasi myös vihreät sipulin varret. Laita porkkanat ja sipulit höyrykeittimeen, keitä noin 5-10 minuuttia. Lisää joukkoon kukkakaali ja silputut tuoreet yrtit ja keitä vielä kunnes kukkakaali on kypsä. (noin 15 minuuttia) Tarjoile voisulan kanssa

Kermaviili kastike:

1 prk kermaviiliä

1 rkl sokeria

 1/2 tl suolaa

sitruunapippuria

noin 1/2 dl silputtua tuoretta tilliä

sitruunamehua

Sekoita kaikki ainekset yhteen kastikkeeksi ja tarjoile lihan, kalan tai uusien perunoiden kanssa.