Paneroitu leike on helppo valmistaa itse. Jostain syystä sitä aina unohtaa kuinka helppoa se oikeasti on ja näitä syödään sen takia meillä aika harvoin. (Silloin kun ollaan laihdutuskuurilla, tästä ruoasta voi vain haaveilla =/ ) Pihvien esivalmisteluihin menee aikaa noin 5-10minuuttia ja paistaminen sujuu muutamassa minuutissa.

 

228412.jpg

 

Paneroitu porsaan ulkofile

 

pala maustamatonta porsaan ulkofilettä

korppujauhoja

suolaa

valkopippuria

mustapippuria

1muna

 

Nosta liha lämpiämään noin 30min ennen valmistusta, Poista veitsellä varovasti valkoinen kalvo ja leikkaa file reilun 1 cm paksuiksi viipaleiksi, siten että ensimmäinen viilto jätetään hieman vajaaksi, niin että viipale jää alaosastaan kiinni toiseen viipaleeseen. Leikkaa seuraava viilto alas asti, kokonaan irti. Käännä toisissaan kiinni olevat viipaleet auki isoksi pihviksi. Nuiji pihvi lihanuijalla (tai rystysillä) litteäksi ja ohkaisemmaksi.

Riko muna syvälle lautaselle ja riko munan rakenne haarukalla sekoittaen. Laita toiselle lautaselle korppujauhoja ja mausta korppujauhot suolalla ja valkopippurilla. Kasta nuijitut fileet munassa ja kieritä sen jälkeen korppujauhoissa. Laita paistinpannulle tilkka voita ja tilkka öljyä. Paista leikkeet miedolla lämmöllä, pari minuuttia kummaltakin puolelta, kullan ruskeiksi. Tarjoa perunamuusin kastikkeen ja salaatin kanssa. Hyvä kastike voisi olla esim herkkusieni-, viherpippuri- tai bearnaisekastike.