Pöydällä lojui aamulla pari banaania ja ajattelin että tänään teen Kristan banaani -suklaakakkua, mutta kävikin niin, että leipoessani en varmistanut että banaanit ovat edelleen pöydällä ja niinpä joku oli ne sitten ehtinyt pistellä napaansa enkä huomannut koko asiaa kuin vasta kesken leivonnan kun oli aika lisätä banaaniviipaleet kakkun! Äkkiä piti sitten keksiä jotain muuta täytettä ja niinpä laitoin mustaviinimarjoja pakkasesta. Kakusta tuli kyllä hyvää näinkin. Marjat piristivät kakun makua ja antoivat mehevyyttä. Vielä mä sen banaanikakunkin teen jossainvälissä... =O) 

145527.jpg

Mustaherukka -suklaakakku

2 munaa

2 dl sokeria

1 dl vettä (käytin maitoa)

100g voita

4 rkl kaakaojauhetta

1 1/2 tl leivinjauhetta

2 1 /2 dl vehnäjauhoja

noin 1 dl tomusokerissa kieritettyjä mustaherukoita

Kuorrutus:
Mustaherukkamehua n. 2 tl

tomusokeria noin 2 dl (en mitannut)

mustaherukoita

Vaahdota munat ja sokeri.
Sulata voi, sekoita veteen (tai maitoon) ja jäähdytä.
Lisää voi-vesiseos muna-sokerivaahtoon.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.

Kaada puolet taikinasta jauhoitettuun kakkuvuokaan. Perkaa mustaherukat kulhoon, lisää hieman tomusokeria ja heiluttele kulhoa hetken.
Asettele mustaherukat taikinan pinnalle ja kaada loppu taikina vuokaan.
Paista 175 asteessa 50 min.
Koristele, kun kakku on jäähtynyt.
Sekoita mustaherukkamehuun tomusokeri paksuhkoksi tahnaksi. Kaada kakun päälle ja ripottele mustaherukoita pinnalle ennenkuin kuorrute kovettuu.