Puolukat kuuluvat ehdottomasti syksyn marjaherkkuihimme. Puolukkaa tuntuukin löytyvän metsissä ihan mukavasti, vaikka mustikkasato jäikin lähes olemattomaksi. Kirpeä puolukka ja makea aprikoosi sopivat hyvin yhteen. Välillä suussa maistuu sopivan hapan puolukka ja välillä ihanan makea aprikoosi. Pehmeän makuinen vaniljarahka saa piirakan suorastaan sulamaan suuhun. Tähän piirakkaan sopisi loistavasti myös persikka, päärynä tai kevyessä sokeriliemessä keitetty omena.

1905764.jpg

Aprikoosi-puolukka rahkapiirakka 26cm vuokaan

pohja:

125g voita tai margariinia

1 muna

1 1/2 dl kaurahiutaleita

2  dl vehnäjauhoja

1 dl kookoshiutaleita

1 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

Täyte:

4 dl puolukoita

0,75 dl sokeria

1 prk 420g aprikoosinpuolikkaita sokeriliemessä

2 prk valion maustettu maitorahka vaniljaa

1 muna

Mittaa pohjaan tulevat ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Taputtele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille noin 2 cm. Valuta aprikoosin puolikkaat. Lado ne piirakkapohjan päälle. Sekoita puolukoiden joukkoon 0,75 dl sokeria. Ripottele sokeriset puolukat aprikoosin puolikkaiden päälle. Sekoita  vaniljarahkaan muna ja  vatkaa tasaiseksi. Levitä rahka puolukoiden ja aprikoosien päälle tasaisesti. Paista alimmalla tasolla 200 asteessa ensin 30 min, pudota lämpö 175 asteeseen ja paista vielä noin 10 minuuttia kunnes rahka on hyytynyt. Koristele puolukoilla ja puolukan lehdillä. Tarjoa jäähtyneenä.