Meillä oli tänään juhlapäivä ja tänään ei kyllä pihistelty ruoan valmistustavoissa. Valmistin possunsisäfileen kunnon kerma-smetana kastikkeeseen ja kaveriksi kermaperunoita ja paistettuja kasviksia. Ja jälleen täytyy todeta, että kyllä sen maussa huomaa! Mieheni tokaisi ruokapöydässä että hän ei muista koska olisi viimeksi syönyt näin hyvää possua! Tätä teidän kannattaa joskus kokeilla! =D

54742.jpg

1 pkt possun sisäfilettä

1 prk smetanaa

1 dl ruokakermaa

1 valkosipulinkynsi murskattuna

pieni loraus soijaa

1 rkl sinappia

1 rkl vaaleaa siirappia

1/2 tl rosmariinia

mustapippuria myllystä

(1 pieni hienoksi silputtu sipuli, voi jättää pois)

Ota liha lämpiämään huoneenlämpöön noin tuntia ennen. Leikkaa huoneenlämpöinen liha n 1 1/2 cm paksuiksi siivuiksi. Paista lihat nopeasti kauniin ruskeaksi kummaltakin puolelta,(jos haluat käyttää sipulia ,lisää se tässävaiheessa ja kuulota pieni hetki ennenkuin lisäät kerman) lisää ruokakerma, smetana, loraus soijaa, siirappi ja valkosipuli. Keitä miedolla lämmöllä kastiketta sakeammaksi ja mausta rosmariinilla ja ripauksella mustapippuria myllystä. Tarjoa smetanapossu perunan, riisin tai pastan kanssa

Timjami-kermaperunat

n 6 keskikokoista perunaa + n 10 cm pala purjoa tai n 800g pakaste peruna-sipulisekoitusta)

2 dl ruokakermaa

2 dl maitoa

1/2-1 tl suolaa

1/2 ruukkua tuoretta timjamia

Kuori perunat ja leikkaa siivuiksi. Lado 1/2 perunoista ja purjo sekaisin voideltuun uunivuokaan. Silputa timjami ja ripottele perunoiden päälle. Lisää loput perunoista ja purjosta. Sekoita kulhossa maito kermaan ja lisää suola. Kaada kerma-maito perunoiden päälle ja paista 225 asteisessa uunissa noin 60 minuuttia tai kunnes perunat ovat pehmenneet ja neste imeytynyt. Voit puolessavälissä paistamista, sekoittaa perunoita hieman ja nostella lusikalla nestettä päälimmäisten perunoiden päälle. Tarjoa lihan tai kalan kanssa.