Tämän jauhelihakastikkeen ohje on lähtöisin minun isoäidiltäni. Ihmettelin aina kuinka hänen ja äitini jauhelihakastike maistui paremmalta kuin muiden laittamana. Aikanaan äitini opetti minua kokkaamaan ja nyt tiedän mikä taika siinä kastikkeessa oli.

Kastike on helppo ja nopea valmistaa ja ihanan makuista, kivaa vaihtelua tavalliselle kastikkeelle.

694315.jpg

 

Ainekset:

1silputtu sipuli

400g naudan paistijauhelihaa

1-2 valkosipulin kynttä maun mukaan

2dl ruokacremeä

ketsuppia tai purkillinen tomaattimurskaa

jauhettua neilikkaa

pippuria (itse käytän ripauksen musta-, valko- ja maustepippuria

basilikaa ja oreganoa (myös pizzamauste käy)

paprikajauhetta

suolaa

 

Kuulota silputtu sipuli öljyssä pannulla. Lisää jauheliha. Paista jauhelihaa kunnes se on kunnolla paistunutta, jos jauheliha jää vaalean harmaanruskeaksi se maistuu keitetyltä. Lisää valkosipuli, oman  makusi mukaan pippuri/pippurit, hyppysellinen basilikaa ja oreganoa (tai pizzamaustetta, paprikajauhetta, ja ripaus neilikkaa, HUOM! Ole varovainen neilikan kanssa, neilikka on vahva mauste. Lisää tomaattimurska (tai n. 0,5dl ketsuppia) jauhelihan joukkoon, anna hautua hetken ja lisää ruokakerma. (Voit tehdä kastikkeesta kevyemmän korvaamalla osan kermasta vesi-jauhoseoksella) Koemaista ja lisää suola ja mausteita tarvittaessa.

Tarjoa spaghetin tai makaroonin, salaatin ja juustoraasteen kanssa.

 

 

TAKAISIN ETUSIVULLE