Piti tehdä äidilleni perinteinen mansikkakakku, mutta kaapissa ei ollutkaan kaikkia aineksia joten tein sitten juustokakun. Kakku oli kaikkien vieraiden mielestä todella hyvää, joten tässä ohje myös teille kokeiltavaksi. =)

129343.jpg

Marjainen tuorejuustokakku (18 cm vuokaan)

pohja:

125g kaurakeksejä

3 rkl voita tai margariinia (käytin Beceliä)

täyte:

200g kunigatartuorejuustoa

3/4dl sokeria

n 20 keksikokoista mansikkaa

2 dl mustikoita

2 rkl vadelma marmelaadia

2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

1/2 limen mehu

3 tl liivatejauhetta tai 6 liivatelehteä

3 rkl vettä

Koristeluun:

Mansikoita ja mustikoita (vadelmia)

Murskaa keksit hienoksi muruksi ja lisää sulatettu rasva ja nypi tasaiseksi. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painen keksiseos pohjalle tasaisesti. Pane viileään. Laita 3 rkl kylmää vettä laakeaan kulhoon. Ripottele liivatejauhe tasaisesti pinnalle. Anna seisoa n 5 minuuttia. (huom! Tärkeää että liivatejauhe ripotellaan pinnalle eikä sekoiteta veteen). Jos käytät liivatelehtiä laita lehdet likoomaan kylmään veteen.

Soseuta mansikat ja sokeri. Lisää vadelmamarmelaadi ja sekoita. Vatkaa marjasose tuorejuuston joukkoon. Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi. Laita kattilan pohjalle noin 2-3 cm vettä. Kuumenna melkein kiehuvaksi. Ota liedeltä ja laske liivatekulho vesihauteeseen. Sekoita varovasti kunnes liivate on sulanut kokonaan ja seos muuttuu kirkkaaksi. Lisää liivatteeseen limen mehu ja kaada ohkaisena nauhana tuorejuusto-marjaseokseen koko ajan sekoittaen. Jos käytät liivatelehtiä, kuumenna 3 rkl vettä kiehuvan kuumaksi ja liota lehdet siihen, lisää limen mehu ja sekoita tuorejuustoseokseen. Yhdistä tuorejuustoseos ja vaniljavaahto. Lisää mustikat ja sekoita. Kumoa täyte keksimurupohjan päälle ja tasoita pinta. Anna kakun hyytyä vähintään 4 tuntia. Pyöräytä veitsellä reunan ympäri ja irrota reunat varovaisesti. Koristele kakku tuoreilla marjoilla.