Viime viikonloppuna pääsimme taas ihmettelemään valtavaa strutsinmunaa siskoni luokse. Munan painoksi saimme 1300g, eli noin 350g pienempi kuin muna jonka kokkasimme vuosi sitten. Mutta huh-huijaa, olihan tälläkin munalla kokoa! :D Munan pelkkä kuori painoi 300g, joten munakkaaseen jäi sitten 1000g munaa.  Viimekerralla paistelimme munakkaita pannulla monta tuntia. Siitä viisastuneena, päätimme paistaa yhden ison munakkaan kerralla uunissa kuten suurkeittiöissäkin on tapana. Hyvinhän se munakas uunissakin näyttää syntyvän. Koko porukka sai kerralla munakkaansa ja siitä riitti mainio ateria 12 hengelle. Tämän voi toki myös valmistaa tavallisista munista jos ei saa käsiinsä strutsinmunaa.  Maku on aika lailla samanoloinen. Helppo, nopea ja hyvä arkiruoka.

1815934.jpg

Täytetty strutsinmunakas uunissa 12 hengelle

1 strutsinmuna,paino noin 1300g

4 dl (kivennäis)vettä

2 tl suolaa

1 tl valkopippuria

Täyte:

6 keitettyä perunaa

6 kpl keskikokoisia tuoreita herkkusieniä

3-4 tomaattia

1sipuli

1 mozzarella pallo(noin mandariinin kokoinen pala)

150g emmental juustoraastetta

tuoreitayrttejä: persiljaa, timjamia, ruohosipulia, rakuunaa

Grillimaustetta oman maun mukaan

Suolaa oman maun mukaan

Valuta strutsinmuna isoon kulhoon. Sekoita vesi munan joukkoon ja mausta pippurilla ja suolalla.  Lisää taikinaan halutessasi tuoreita tai kuivattuja yrttejä,esim timjamia.

Voitele syvä uuninpelti rasvalla. Kaada taikina pellille ja paista 200 asteisessa uuniissa 15 minuuttia.  Valmista sillä aikaa täyte.

Kuori ja pilko sipuli hienoksi. Leikkaa perunat lohkoiksi,kuutioi tomaatit ja mozzarella, viipaloi herkkusienet. Kuulota sipulia pannulla muutama minuutti.Lisää perunalohkot ja herkkusienet. Paista hetki. Mausta silputuilla yrteillä,suolalla ja grillimausteella.

Kun munakas on paistunut 15minuuttia, ota munakas uunista, ripottele pinnalle perunat- herkkusienipaistos, tomaatti- ja mozzarellakuutiot. Ripottele pinnalle juustoraaste ja reilusti tuoreita yrttejä. Paista vielä 10 minuuttia 200 asteessa. Tarjoa lämpimänä raikkaan salaatin kanssa.