Nopea, helppo ja herkullinen kalapasta. Valmistukseen menee noin 15 min.

269949.jpg

Juustoinen lohipasta

250-300g maustettuja lohisuikaleita (käytin pirkkaa) 

1 pieni sipuli (tai 1/2 dl valmista pakastettua sipulisilppua)

1 valkosipulinkynsi

1-2 tl sitruunamehua tai limen mehua (kumpikin käy)

100g maustamatonta kevyt tuorejuustoa (käytin violaa)

2 rkl parmesaaniraastetta

1 dl Flora kevyt ruokaa 7 %

Pieni loraus valkoviiniä jos kaapista löytyy

1 tl hunajaa

1 rkl makeaa soijakastiketta esim pirkan ketjap manis

3 cm pätkä sinappia

mustapippuria myllystä oman maun mukaan

Muutama kierros chili explosion maustesekoitusta

nippu tilliä silputtuna (noin 1/2 pieni ruukku)

Kuori ja pilko sipuli pieneksi. Kuulota sipulisilppua tilkassa ruokaöljyä ja lisää lohisuikaleet. Ruskista suikaleita noin reilu 5 min. Lisää ruokakerma, valkoviini, parmesaaniraaste, hunaja, murskattu valkospiulinkynsi, sinappi, sitruunan tai limen mehu, soija ja mausteet. Sekoita ja anna hautua noin 5 minuuttia. Nosta liedeltä ja lisää tuorejuusto ja tillisilppu. Sekoita.  Huom! älä kuumenna kastiketta enää kun olet lisännyt tuorejuuston tai se juoksettuu. Tarjoile esim keitetyn pastan, riisin (tai perunan) kanssa. Pasta ja riisi kiehuu samalla kun valmistat kastikkeen.