Raikas ja ruokaisa salaatti. Suolainen salami ja makea omena sopivat hyvin yhteen. Timjami-jogurtti kastike kruunaa koko jutun.

51104.jpg

4 annosta:

2 dl pitkäjyväistä riisiä

5 dl kasvislientä (esim vesi+liemikuutio)

1 punasipuli

3 omenaa (tai 2 isoa)

1/2 kurkku

150g kevyt salamia

n 20 mustaa kivetöntä oliivia

Keitä riisiä kasvisliemessä noin 20 minuuttia. Anna riisin jäähtyä.

Kuori ja leikkaa sipuli ohkaisiksi renkaiksi. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa malto lohkoiksi. Huuhtele ja kuutioi kurkku. Suikaloi salami. Sekoita kaikki ainekset sekaisin kulhossa. Asettele lautasille muutama huuhdeltu salaatinlehti. (kuvassa tammenlehtisalaattia) ja nostele omena-salamisalaatti lehtien päälle. Koristele halustessasi punasipulin, salamin siivuilla ja tuoreen timjamin oksilla. Tarjoa salaatti Timjami-jogurttikastikkeen ja leivän kanssa.

Timjami-jogurttikastike:

2 dl ruokajogurttia

1/2 rkl balsamiviinietikkaa

1/2 tl suolaa

1 rkl hunajaa tai vaaleaa siirappia

1 rkl tuoretta timjami silppua

Sekoita kaikki ainekset sekaisin kastikkeeksi ja koristele kastike tuoreilla timjaminoksilla.

Ohje on peräisin Riisi nimisestä keittokirjasta.