Nämä muffinit on ehkä rumimmat muffinit mitä olen koskaan tehnyt! Maku on kuitenkin ulkonäöstä huolimatta oikein hyvä, joten makuraatimme vaatimuksesta laitan ohjeen tännekkin. :O)

527949.jpg

Suolaiset muffinit noin 12 kpl isoja muffineita

noin 200 g pala kinkkua

1 pkt pekonia

1 sipuli

100g tuoreita herkkusieniä

3 persikan puolikasta (säilöttyä)

2 valkosipulinkynttä

1 dl parmesan raastetta

suolaa

mustapippuria

paprikamaustetta

grillimaustetta

pieni nippu tuoretta persiljaa ja timjamia

3 munaa

2 rkl sokeria

3 dl vehnäjauhoja + 1 dl 4 viljan hiutaleita

2 tl leivinjauhetta

1 1/2 dl valion 3juustoa ruokakermaa

1 dl flora culinessea tai noin 90g sulatettua rasvaa

Aloita täytteen valmistamisesta: Kuori ja hienonna sipuli. Suikaloi pekoni pannulle(esim saksilla) Ruskista sipulia ja pekonia hetken. Kuutioi kinkku, ja herkkusienet, lisää pannulle ja joukkoon murskattu valkosipuli, mustapippuria, suolaa, paprikajauhetta, silputut yrtit, grillimaustetta, Kuutioi paprika ja persikat, lisää joukkoon. Sekoita, nosta liedeltä ja lisää vielä parmesan raaste.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot, 4 viljanhiutaleet, leivinjauhe, 1/2 tl suolaa, grillimaustetta. Sekoita varovasti munavaahdon joukkoon yhdessä rasvan ja ruokakerman kanssa. Lisää kinkku täyte. Kääntele sekaisin isolla lusikalla. Älä vatkaa.

Laita paperiset muffinivuoat muffinipellille ja lusikoi taikina kuppeihin. Paista 200 asteessa noin 15 min tai kiertoilmauunissa 175 asteessa noin 15 min. Jäähdytä ennen tarjoilua.